27 bine yakın kişi başvurdu

27 bine yakın kişi başvurdu
İş arayanlar ve iş verenleri bir araya getiren Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi ilçe sakinlerinin iş bulmasına imkan tanıyor. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şu ana kadar 27 bine yakın başvuru aldık ve bunun 8 bine yakınını işlere yerleşmesini sağladık” dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kariyer ve İstihdam Merkezi otomotiv sektöründen kimyaya, gıda sektöründen tekstil ve turizme kadar birçok farklı alanda iş arayışında olan vatandaşlara destek oluyor. İlçede ikamet eden vatandaşlara destek sunan merkez hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kendi ilçemiz sınırları içerisinde işe ihtiyacı olanları iş verenlerle buluşturmak için bir platform oluşturduk. Tuzla sınırları içerisinde ‘iş istiyorum’ diyenlere destek oluyoruz. Sosyal doku taraması yaptık ve işe ihtiyacı olanları biliyoruz. Şu ana kadar 27 bine yakın başvuru aldık ve bunun 8 bine yakınını işlere yerleşmesini sağladık. Kendi bünyemizdeki firmalar, çevremizdeki firmalar, Tuzla sınırları içerisindeki 5 organize sanayi kuruluşu ve iş yerlerinin insan kaynaklarıyla yapmış olduğumuz istişarelerle bir iletişim ağı oluşturduk” diye konuştu.

İş fırsatı sunuyoruz

Merkez ekibine gelen başvurular doğrultusunda iş arayan ve işverenleri buluşturduklarını hatırlatan Dr. Yazıcı, “İş verene de alternatifler sunuyoruz. 5 istiyorlarsa, 25 kişi yönlendirip karşılıklı seçme imkanı tanıyoruz. Bu sektörel açıdan kıymetli bir şey. Sektörün kendi insan kaynakları çalışan, becerikli, kabiliyetli insanları bulmak açısından bizim CV bankamızı kullanıyorlar. Biz de vatandaşımıza yardım etmek yerine iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Bir nevi balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Yaklaşık 20 bine yakın aileyi takip ediyoruz ve yardım etmeye çalışıyoruz ama ilk önce bu aile bireylerinin işsiz olanlarına iş vererek destekliyoruz. Kariyer Merkezimiz bunu yıllardır yapıyor. Biz bu sistemi daha da geliştirerek CV bankası oluşturup insan kaynaklarına özel kodlar veriyoruz” dedi.

3'üncüsü de düzenlenecek

Birçok sektörde de ihtiyaç olan branşlar için eğitim vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Yazıcı, “Başvuranlar serbest meslek sahibiyse, özel bir mesleği yoksa onları eğitimlerimizle meslek sahibi yapmak için kurslar düzenliyoruz. İşverenler ve iş arayanları buluşturduğumuz istihdam fuarları da düzenledik. Yakında 3’üncüsünü de düzenleyeceğiz. Sektörlere yönelik istihdam araştırması ve ona yönelik çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.