28 Şubat 2020 Cuma namazı kaçta kılınacak? İlçe ilçe vakitler

28 Şubat 2020 Cuma namazı kaçta kılınacak? İlçe ilçe vakitler
Milyonlarca vatandaşın yaşadığı İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Vakitleri kaçırmak istemeyen müminler ilçelere göre saatleri öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

Müslümanlar için cuma günü apayrı bir önem taşıyor. Milyonlarca mümin camilerde saf tutup cuma namazını kılıyor ve Allah'a olan görevlerini yerine getiriyor. İslam'ın beş şartından biri olan namaz kılma ibadeti cuma günlerinde çok daha anlamlı ve ayrı bir öneme sahip. Bunun için de özellikle trafik sebebiyle namazı kaçırmak istemeyenler vakitleri öğrenmek ve buna göre hazırlanmak istiyor. Bu sebeple de 28 Şubat 2020 Cuma namazı kaçta kılınacak? sorusunu soruyor. İşte yanıtı...
 


Cuma namazı kaç rekattir?

Cuma namazı 10 rekatten oluşur. Dört rekat ilk sünnet, iki rekat farz ve son dört rekat ise yine sünnettir. İbadetini yapmak isteyen müminler buna göre namazlarını kılarlar. Cuma namazı herhangi bir olumsuzluk ya da engel yoksa cemaat ile kılınır.
 


Cuma namazı nasıl kılınır?

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.


Cuma namazı saat kaçta?

İstanbul şehrinde yaşayan milyonların cevabını öğrenmek için araştırdığı konuların başında gelen cuma namazının kaçta kılınacağına dair sorunun yanıtı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bu bilgiler ışığında ilçelere göre cuma namazı saatlerini aşağıda okuyabilirsiniz.
 

İlçe ismi Cuma namazı saati
Arnavutköy 13:23
Avcılar 13:23
Başakşehir 13:23
Beylikdüzü 13:23
Büyükçekmece 13.24
Çatalca 13:24
Çekmeköy 13:21
Esenyurt 13:23
İstanbul Merkez 13:22
Kartal 13:21
Küçükçekmece 13:23
Maltepe 13:21
Pendik 13:21
Sancaktepe 13:21
Şile 13:19
Silivri 13:25
Sultanbeyli 13:25
Sultangazi 13:22
Tuzla 13:21

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.