3 Aralık Dünya Engelliler Günü 'hesap sorma' günüdür

3 Aralık Dünya Engelliler Günü 'hesap sorma' günüdür
Evimiz Büyükçekmece Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yayımladığı açıklamada bugünün engelliler için hesap sorma günü olarak anılması gerektiğini vurguladı.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözmek sosyal devletin birincil görevi olmalıdır. Engelli vatandaşların toplum içinde yaşama sevinçlerini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumluluklarından biridir. Bu sorumlulukların en iyi şekilde yerine getirilmesi için engellilerin ülkemizdeki sayılarının doğru tespit edilmesi gerekmektedir.

2021 yılında dahi yönetimlerin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaları amacıyla erişilebilirlik, ulaşılabilirlik alt yapı sorunlarını hala çözümlememiş olmaları engelli kardeşlerimize verilen önemin ciddi anlamda yeterli olmadığını göstermektedir.

Bu nedenle 3 Aralık aslında kutlama ya da anma günü değil Engelliler için hesap sorma günü olarak anılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu vesileyle tüm engelli yurttaşlarımıza engelsiz yarınlar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.