3 bin 500 dönüm arazide ziraat

3 bin 500 dönüm arazide ziraat
Silivri Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesi'nin tarım faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi. 2022 yılında 3 bin 500 dönüm arazide zirai faaliyet yürüteceklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye’de tarım konusunda öncü ve önder olmaya devam edeceklerini ifade etti

Silivri Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısı 1. oturumunun 2. birleşiminde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye olarak 2021 yılında gerçekleştirdikleri tarım faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. 2022 yılında tarımsal üretim kapasitelerini artıracaklarının altını çizen Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak tarım faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. 2021 yılında 500 dönüm ayçiçek, bin dönüm arpa, 500 dönüm buğday, 75 dönüm silajlık mısır, 100 dönüm alana da atalık sebze, meyve fidesi ektik. Üreticilerimize 400 ton sertifikalı tohumluk arpa ve bin paket 500’er kiloluk mısır silajı dağıttık. 50 bin ailemize 10 bin teneke ayçiçek yağının dağıtımına da bu hafta içerisinde başlayacağız. 2022 yılı içerisinde; bin 500 dönüm arpa, 350 dönüm yem bezelyesi, bin dönüm ayçiçek, 250 dönüm silajlık mısır ekip, 500 dönümü de kavun ve bamya yeri olarak bütün her şeyini hazırlayıp genç ve kadın çiftçimize vereceğiz. Böylece 3 bin 500 dönüm arazide zirai faaliyetimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” bilgisini verdi.


İlk defa bezelye ekildi

“Bu yıl ilk defa yem bezelyesi ekimi yapıldı. Yem bezelyesi aynı yonca otu gibi bir ot. Yulafla ya da arpa ile beraber karışık ekiliyor” diyen Yılmaz, “Sonrasında da biçilip, saman yapılıp besin değeri ve protein değeri son derece yüksek bir kaba yem elde ediliyor. Önümüzdeki yıl 25 bin balya yem bezelyesinden elde ettiğimiz kaba yemi çiftçimiz ile paylaşacağız. 75 bin balya da saman dağıtmayı hedefliyoruz. Yani 2022 yılında ürettiğimiz 100 bin balya samanı çiftçilerimiz ile paylaşacağız. Tabi biz bunları yaparken birçok kurumla, birçok şirketle birlikte yapıyoruz. Şu ana kadar Silivri Belediyesi ekip biçtiği projelerde hiçbir tohuma para ödemedi. Tohum firmaları Silivri Belediyesine hibe tohum vermek için adeta yarışıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönem Seymen marka tohumu kendi arazilerimizde ekip, biçip üreticilerimize dağıtmıştık. Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Seymen marka tohumdan yanılmıyorsam 35 milyon TL’lik bir satın alma yaparak Ankara’daki çiftçilere dağıttı. Silivri Belediyesi yaptığı çalışmalarla öncü, önder olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Silivri Belediyesi olarak yaptıkları tarım faaliyetlerinde kendilerine destek olan tarım paydaşlarına teşekkür eden Başkan Yılmaz, “Tarımsal ve hayvansal üretim projelerimizde bizlere destek veren tüm paydaşlarımıza, sizlerin ve bizleri ekranlarında takip eden Silivrili hemşehrilerimizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.