31 Mart’ta ipi kim göğüsleyecek? İşte İBB anketlerinde son durum…

31 Mart’ta ipi kim göğüsleyecek? İşte İBB anketlerinde son durum…
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yarışan Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçmesi beklenen yarışta anketler ne diyor? İşte son oy oranları…

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idari seçimlerine 15 gün kala anket firmalarının çalışmaları da sürüyor. Birçok anket şirketinin yaptığı kamuoyu yoklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan CHP adayı ve mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’den İBB adayı olan Murat Kurum’un son oy oranları da belli oldu. Peki 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 6 ayrı şirketin düzenlediği ankete göre İBB Başkanlığı seçiminde son durum ne? Hangi aday önde? 31 Mart’ta hangi adayın daha fazla oy alacağı öngörülüyor?

Gazeteci Mehmet Mert kişisel X hesabından, 6 ayrı anket firmasının yaptığı çalışmaların sonuçlarını paylaştı.

İşte altı ayrı şirketin gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının son oy oranları:

SONAR
Sonar Araştırma'nın 22 Şubat'ta açıkladığı anket sonuçlarına göre, Murat Kurum yüzde 41.3, Ekrem İmamoğlu yüzde 41.9, DEM Parti yüzde 4.8, İYİ Parti yüzde 4, Yeniden Refah Partisi ise yüzde 2.5 oy alabiliyor.

ASAL ARAŞTIRMA
Asal Araştırma'nın 23-27 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre 31 Mart yerel seçimini Ekrem İmamoğlu kazanıyor.

OPTİMAR
Optimar Araştırma'nın son anketinde Ekrem İmamoğlu önde çıktı.

METROPOLL
MetroPOLL Araştırma'nın 21-22 Şubat arasında 39 ilçede 1664 kişi yapılan anketinde ipi göğüsleyen İmamoğlu oldu. Anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu, yüzde 43,5 ile en yüksek oyu alan aday oldu.

MAK DANIŞMANLIK
MAK Danışmanlık Şirketi'nin 21 Şubat - 9 Mart 2024 tarihlerinde yaptığı ankete göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un 1,5 puan önünde görünüyor. 5 bin 700 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen anket sonucuna göre, İstanbul'da İmamoğlu yüzde 41.5, Kurum yüzde 40, İYİ Parti yüzde 4, DEM Parti yüzde 3, YRP ise yüzde 2.5 oy oranında.

KONDA
Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde araştırması tutmasa da siyasilerin ve vatandaşların merakla anketini beklediği KONDA'nın da yaptığı ankette İmamoğlu önde çıktı. 2-3 Mart 2024 tarihlerinde yapılan ankette Ekrem İmamoğlu'nu tercih edeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 38,2, tercihlerini Murat Kurum'dan yana kullanacaklarını söylerin oranıysa yüzde 32,2 oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.