4. yılda yenilikçi projeler

4. yılda yenilikçi projeler
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde yurt içi ve yurt dışında düzenlenen programların koordinasyonunu yürüten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dördüncü yılında 15 Temmuz ruhunu, teknolojinin imkanlarını da kullanılarak anma düşüncesiyle yenilikçi projelere imza attı

İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Destanı için özel olarak bestelenen senfoniden Dijital Gösterim Merkezlerine, Kuleli yerleşkesinde mapping ve drone gösterisinden uluslararası online panellere kadar geniş bir yelpazede milletin zaferine yönelik farkındalığı artıracak çalışmalar gerçekleştirdi. İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. Amacımız FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı aziz milletimizin ortaya koyduğu destansı direnişi unutturmamak. Şehitlerimizin hatırasını yaşatacağız. Milletimizin zaferinin hafızalarımızda her daim diri kalmasını sağlayacağız. 15 Temmuz’u sanatın, bilimin ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Farkındalık oluştu
15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin kazandığı zaferin dorduncu yılında Turkiye genelinde ve yurt dışında duzenlenen anma programlarının koordinasyonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gercekleştirildi. Tum programlar, Fetullahcı Teror Orgutu’nun (FETO) ve darbe girişiminin bütün yönleriyle anlatılması, milletin direnişi, devletin mucadelesi ve demokrasi zaferine vurgu yapılması, şehitlerin ve gazilerin anılması, milli birlik duygusunun ve toplumsal hafızanın canlı tutulması, yurt dışında 15 Temmuz ile ilgili farkındalık oluşturulması çercevesinde planlandı. Programların hazırlık, uygulama ve değerlendirme sureclerinin takibi ve raporlanması icin İletişim Başkanlığı bunyesinde “15 Temmuz Proje Takip Sistemi” kuruldu. Bu kapsamda İletişim Başkanlığı koordinasyonunda bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yurt icinde ve dışında yaklaşık 3 bin program ve faaliyet gercekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.