40 yıllık Antik yeni yüzü ile hizmette

40 yıllık Antik yeni yüzü ile hizmette
Büyükçekmece Sahili'nde kırk yıldır hizmet veren Antik İsmet Balık Restoran yeni yüzü; Antik Cafe Lounce adı ile hizmete açıldı

Antik İsmet Balıkçısı Sahibi İsmet Şen’in vefat etmesi ile işletmeyi devralan, Nursan Makine sahibi, sanayici iş insanı Vedat Urak ve Saim Çiftçi mekanın kırk yıllık birikimine, geleneğine, özelliğine, kimliğine zarar vermeden yeni yüzü ile aynı anlayışla bölge halkına hizmet edeceğini açıkladı.

Görkemli bir açılış töreni oldu

Geçtiğimiz gün görkemli bir açılış ile hizmete giren Antik Cafe Lounce kurdele kesimi törenine; Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP eski milletvekili ve DİSK eski genel başkanı Süleyman Çelebi, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın, MODA Federasyon Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, Beylikdüzü Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Temel Altıntaş, Beylikdüzü Kolan Hastaneleri Başhekimi Dr. Deniz Çuhalı, Av. Reis Şimşek, Eser Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Kurucu Başkanı Burçay Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda STK yöneticisi, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasının tanınmış simaları katıldı.

Akgün kırk yıllık ‘Antik’i anlattı

Açılışta konuşan Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün ise şunları söyledi: “1987 yılının başında Antik İsmet Türkiye'nin tanıdığı bir organizatördü. Maksim, Çakıl vs gibi yerlerin organizatörlüğünü yapan bütün sanatçıları Türkiye'ye getiren kişidir. Bize geldi. O zaman rahmetli Ali Çebi belediye başkanı ben de başkan yardımcısıyım. O zaman burası Gürpınar yolu. “Ben” dedi “Buraya bir büfe koyayım. Balık ekmek falan bir şeyler satarız.” Ben de olur verdim. Buraya 4/4 bir büfe koydurduk. Zaman zaman akşamları buraya gelirdik. Rahmetli Yıldıray Çınar bize bağlama çalardı biz de balık yerdik. Derken derken burada Antik İsmet doğdu. Bu bölgenin aranan ismi oldu. Bütün sinema sanatçılarının her sene bu aylarda yani balığın çıktığı zamanlarda bir araya geldiği bir mekan oldu. Sonra sonra burada Büyükçekmece bu hale geldi. Şimdi Büyükçekmece Kordonu'nun nereden nereye geldiğine herkes şahittir. İsmet amcamız aramızdan ayrıldı, ailesi yaşıyor. Ailesi dedi ki; “Biz burayı müsaade ederseniz devrettireceğiz.” Ben normalde bunu istemezdim ama madem onlar istedi; “Tamam ablacağım. Bizim kurallarımıza uyacak biri olursa devrederiz” dedik. Sonra baktık buradaki işi devam ettirecek iş insanları kimler. Talip olanlar için bazı arkadaşlarımız da tavsiye verdi. Burayı yaptılar, bitirdiler ve bu mekan vücut buldu. Hepsine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Antik İsmet'in adı yaşasın. Ben bundan çok mutlu olurum.”

eri1.jpg

eri-2.jpg

eri-3.jpg

eri-4.jpg

iceri-5.jpg

iceri-6.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.