5-6-7 Şubat sokağa çıkma yasağı ne zaman ve saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

5-6-7 Şubat sokağa çıkma yasağı ne zaman ve saat kaçta başlıyor ve bitiyor?
Milyonlarca vatandaşın yaşadığı Türkiye'de koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Hafta sonlarında da sokağa çıkma kısıtlamaları (sokağa çıkma yasağı) uygulanıyor. Vatandaşlar bu hafta da cumanın gelmesiyle birlikte araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman ve saat kaçta başlıyor? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede en kararlı ülkelerden biri olan Türkiye'de sokağa çıkma yasağı uygulaması sürüyor. Hafta sonlarında uygulanan kısıtlamalarla vatandaşların temaslardan kaçınması ve toplu halde hareket etmemeleri hedefleniyor. Milyonların yaşadığı şehirlerde yine bir hafta sonu daha başlıyor ve sorgulamalar da arttı. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman ve saat kaçta başlıyor? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte detaylar...


 

Yasaklar kalkacak mı?

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de vaka sayılarının artış göstermesinin ardından alınan önlemlerle ciddi bir düşüş sağlanmış ve ardından da başlatılan aşılama süreci ile daha da fazlası hedeflenmişti. Vatnadaşlar da bu gelişmelerin ardından 'Yasaklar ne zaman bitiyor?' sorusunu sorarak gündemdeki yerini korumaya devam etti. Vakaların azalmasından sonra tam rayına oturmasına karar verildiği andan itibaren yasakların da kaldıırılması bekleniyor. Ancak şu an için herhangi bir karar bulunmuyor. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması belirleyici rol oynayacak.

sokağa çıkma yasağı

6-7 Şubat sokağa çıkma yasağı var mı?

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca İçişleri Bakanlığının açıklamasının devamında, hafta sonu açık olan yerler hakkında da bilgi verildi. Peki, bu akşam marketler, fırınlar ve bakkallar saat kaça kadar açık olacak? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, olacak mı? 5 Şubat 2021 sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor?


sokağa çıkma yasağı

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği son Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.