611 personel görev yapıyor

611 personel görev yapıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı, insanlarda hastalık oluşturabilecek mikroorganizmaları taşıyan ve bulaştıran, çevreye zarar veren vektörlerle mücadele ediyor.

İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi tarafından yılın 12 ayı aralıksız sürdürülen çalışmalarda; sivrisinek, karasinek, kene, fare, hamamböceği gibi vektörlerle mücadele ediliyor. 4’ü Avrupa, 2’si Anadolu yakasında olmak üzere 6 birim tarafında yönlendirilen çalışmalarda; 182 ekip ile 611 personel görev alıyor.

Kış uykusuna geçmedi

Mevsim normallerin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vektörler halen bazı noktalarda aktivitelerine devam ediyor. Mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar nedeniyle özellikle büyük su havzalarından suların çekilmesiyle küçük su birikintileri oluşuyor. Kış uykusuna geçmemiş sivrisinek gibi vektörler bu birikintilerde üreyerek çoğalıyor. Vektörlerle mücadele ekipleri tarafından tespit edilen bu noktalar; önce kayıt altına alınıyor, ardında da uygun biyosidal ürünler ve ekipmanlarla müdahale edilerek üreme tespit edilen alanlar ilaçlanıyor. 153 Beyaz Masa’ya 2019’da 82 bin 773, 2020’de ise 70 bin 546 vektörlerle mücadele talebi geldi. İBB’nin kararlılıkla sürdürdüğü çalışmalar sonucunda vektörlerle mücadele taleplerinde yüzde 15 azalma gözlendi. Aynı zamanda vatandaşların da konuyla alakalı bilgilenmeleri ve kendi tedbirlerini almaları için çalışmalar yürütülüyor. “Vektör mücadelesinde kültürel mücadele” adı verilen bu çalışmalarda; sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80’ninin insan eliyle oluşturulan, basit tedbirler alınarak üremenin engellenebileceği alanlar olduğuna dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.