73 okula 30 bin kitap

73 okula 30 bin kitap
Kitap okumayan çocuk kalmaması amacıyla başlatılan Başakşehir’den Tüm Türkiye’ye Kitap Köprüsü projesiyle bugüne kadar 42 ildeki 73 okula 30 binden fazla kitap ulaştırıldığı kaydedildi

Başakşehir Belediyesi tarafından Destek ol, tüm Türkiye okusun” sloganıyla 2018 yılında başlatılan Başakşehir’den Tüm Türkiye’ye Kitap Köprüsü projesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında minik gönüllülerle bir araya geldi. Proje hakkında bilgiler aktaran Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Kitap okumayan çocuk kalmasın diye, Türkiye'nin her noktasına kitap köprüsü kuruyoruz” dedi. “Destek ol, tüm Türkiye okusun” sloganıyla 2018 yılında yola çıktıklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’den, ülkemizin her noktasına ulaşan kitap köprülerini inşa etmeye başladık. Bizim için çok değerli olan bu projede, en büyük destekçimiz kitap gönüllülerimiz oldu. Yapılan kitap bağışları ile bugüne kadar 42 ilde, 73 okula 30 binden fazla kitap gönderdik” diye konuştu.


Hedef 50 bin

Bağışlanacak bir kitap ile bir çocuğun hayatının değişebileceğine dikkat çeken Başkan Yasin Kartoğlu, 2022 yılı içerisinde en az 50 bin kitap bağışı yaparak, yeni kitap köprüleri kurmayı hedeflediklerini söyledi. Bir kitabın bile çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bağışlayacağınız bir kitap, bir çocuğumuzun hayatını değiştirebilir. Okul kütüphanelerimizi daha da zenginleştirmek, ülkemizi geleceğe taşıyacak bilgili ve erdemli nesilleri yetiştirmek için gelin hep birlikte olalım.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.