ABD'de nereler gezilmeli?

ABD'de nereler gezilmeli?
Amerika'da gezip görülecek, eğitim alınacak pek çok yer bulunmaktadır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, yukarıdan aşağıya doğru seyahat etmeye karar verirseniz, yol boyunca ziyaret edebileceğiniz ufkunuzu açacak, akıllara durgunluk veren ilginç yerler vardır. Bütün bu yerleri sizin için derledik

Amerika gezilecek yerler açısından ziyaretçilerine pek çok zengin seçenek sunuyor. Doğa severlerden macera tutkunlarına, alışverişsiz yaşayamayanlardan gece kuşlarına ve seyahatlerini kültürel bir deneyime dönüştürmek isteyenlerden sanat meraklılarına kadar herkesin zevklerine hitap ediyor Amerika. Amerika'ya hiç gitmemiş olanlar bile hakkında bir şeyler biliyordur. Özgürlük Heykeli, Empire State Binası, meşhur Hollywood tabelası, Las Vegas‘ın ihtişamlı binaları; gökdelenler, uçsuz bucaksız otoyollar, kanyonlar, okyanus kıyısında eğlenen insanlar, uzay mekikleri, ve yüksek kalitede eğitim sunan üniversiteler Amerika’yla birlikte zihinlere doluşan imgeler oluyor hemen. Dizilerden ve filmlerden bilindiği kadarıyla büyük gülüşlü insanları, büyük porsiyonları, büyük binaları, büyük eğlenceleriyle tanınan Amerika’yı keşfetmek isteyenler, bu büyüklükler ülkesinde nereden başlayacağına dair bir fikir edinmek için Amerika'da gezilecek en iyi 10 şehir listemize göz atabilirler:

1. New York:
ABD’de en büyük ve en kalabalık şehir olan New York City, sürekli olarak 'uyuyamayan şehir' olarak adlandırılır, çünkü sürekli aktivite vardır şehirde. Amerika’nın en fazla turisti ağırlayan noktalarından biri olan New York, ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island ve Bronx’tan oluşan beş ilçeden oluşur. Başta Özgürlük Anıtı olmak üzere şehirde görülmesi gereken pek çok dünyaca ünlü yer bulunuyor. Şehrin kalbinin attığı Times Square, doğayla iç içe zaman geçirmek, spor yapmak, dinlenmek ve huzurlu zaman geçirmek için Central Park, lüks markaların mağazalarının sıralandığı Fifth Avenue gidilecek yerler arasında bulunuyor. Kuzey Amerika kıtasındaki en muhteşem doğal güzelliklerden Niagara Şelaleleri de New York eyaletinde yer alıyor.

2. Boston:
Amerika’nın İngilizlere karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Boston, ülkenin Avrupa kokan şehirlerinden biri. Kent Merkezinde yer alan Özgürlük Yolu (Freedom Trail), ünlü ve prestijli okullardan Harvard Üniversitesi ve MIT Üniversitesi, ve küçük bir İtalyan mahallesi olan North End ise şehrin özellikle görülmesi gereken yerlerinden sadece bir kaçıdır. Spor alanında ABD’de ekol olmuş Boston Celtics, New England Patriots ve Red Sox takımlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Boston yürüyerek büyük bir keyifle gezilecek nadir Amerikan şehirlerinden biridir.

3. Washington DC:
Devletin yönetim merkezi olarak kullanılmaktadır. Bu da şehre birçok bürokrat ve iş adamının sıklıkla ziyaret etmesi anlamına geliyor. Yoğun insan trafiği nedeniyle şehir her zaman ülkenin en hareketli yerlerinden biri konumunda bulunuyor. Pek çok farklı kültürün ev sahipliği yaptığı kozmopolit bir şehir olan Washington, Beyaz Saray, Capitol Binası, Washington Anıtı ve Lincoln Anıtı gibi pek çok simgesel yapı ile tanınmaktadır. Bu anıtların çoğunun tamamı National Mall olarak bilinen güzel peyzajlı park alanında yer almaktadır.

 

4. Los Angeles:
ABD’nin ikinci büyük şehri olan Los Angeles, muhteşem plajları ve Hollywood‘un kalbi konumunda olması ile tam bir cazibe merkezidir. Hareketli filmler, televizyon yapımları ve müzik kayıtları için önde gelen bir dünya merkezidir. Burada Hollywood’a dair aradığınız her şeyi ve çok daha fazlasını bulma şansına sahip olabiliyorsunuz. Beverly Hills ise Hollywood’un lüks ve ihtişamlı yaşantısına tanık olmak isteyenleri kendisine çekiyor. Dünya yıldızlarının tercihi olan Malibu‘da okyanusun tadını çıkarabilirsiniz. Santa Monica rıhtımındaki dönme dolap ve lunapark ise çocuklu turistler için uygundur. Birçok etnik mahallelerden oluşan devasa, kozmopolit bir şehir olan Los Angeles, bol güneşli ve yıl boyunca yumuşak iklimi için tercih edilen bir yerdir.

5. San Francisco:
Ülkenin en önemli sanat merkezlerinden biri olan San Francisco, birçok önemli müze ve sanat merkezine ev sahipliği yapıyor. Dünyadaki en özel asma köprülerinden biri olan Golden Gate Köprüsü ise şehre bambaşka bir hava katıyor. Al Capone gibi en ünlü suçlulara da ev sahipliği yapmış Alcatraz Hapishanesi, sevimli mimariye sahip evleriyle Alamo Meydanı, büyüleyici güzellikteki Lombard Street ve Fishermans Wharf bölgesi en çok ziyaretçi çeken yerlerdir. Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi, San Francisco şehrinin hemen güneyinde yer alır.

6. San Diego:
San Diego insanların yılın her mevsiminde şort ve mayolarla gezebildiği bir şehir. İklimin ve denizin etkisiyle oldukça rahat bir ortamın bulunduğu şehirde özellikle çocuklu aileler için gezilecek pek çok yer bulunuyor. Çocuklar Legoland, SeaWorld, Balboa Park’ta bulunan Hayvanat Bahçesi, ve Çocuk Müzesi gibi yerlerde gönüllerince eğlenme fırsatı yakalayabiliyor. La Jolla Cove‘da güneşin okyanus üzerinde batışını izleyebilir, sörfçülerin eksik olmadığı plajlarda keyif yapabilirsiniz.

7. Las Vegas:
Amerika’nın şatafatını en iyi yansıtan şehirlerden biri olan Las Vegas, ünlü sanatçılar ve dj'lerin canlı konserleri, casinolar, gösteriler ve müzikaller ile çok hareketli bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Şehirde birçok farklı konseptte çok özel otel bulunuyor. Las Vegas’taki Fremont Caddesi‘nde hareketli bir gece geçirerek kentin Orijinal hâlini deneyimleyebiliyorsunuz. Bölgede bulunan kanyonlar ise muhteşem manzarasıyla görülmeye değer. Las Vegas'ın yakınında yer alan ve her sene milyonlarca ziyaretçiyi cezbeden Grand Canyon, ABD’de ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir.

8. Miami:
Miami denince elbette akla hemen alabildiğince uzanan çok keyifli plajlar geliyor. Tabi ki Miami sadece bu plajlardan ibaret değil. Şehirde daha görülmesi gereken birçok güzellik bulunuyor. Miami’de, gezilecek yerlerin büyük bölümü kent merkezi ile Miami Beach ve South Beach arasında kalan bölgede yer alıyor. Plajlar boyunca devam eden Ocean Drive‘ın lüks ve şık restoran ve kafelerinde günün her saatinde okyanusa karşı keyifli zaman geçirebilirsiniz. Küba'nın küçük bir kopyası olan Little Havana‘yı ziyaret ederek egzotik atmosferini deneyimleyebilirsiniz. Miami, aynı zamanda dünyanın en büyük yolcu gemilerinin uğrak bir limanıdır. Zamanınız varsa Key West'e de uğrayabilirsiniz.

9. Orlando:
Özellikle birbirinden etkileyici tema parkları ve su parklarıyla ünlenen Orlando‘da sıkılmanıza pek vaktiniz olmayacağını söyleyebiliriz. Walt Disney World, SeaWorld ve Universal Studios gibi dünyaca ünlü tema parklarına ev sahipliği yapan Orlando, şüphesiz aile tatilleri için favori bir destinasyondur. Florida’nın merkezinde bulunan Orlando, hayallerin ve sihrin gerçeğe dönüştüğü bir yer olarak lanse edilmektedir. Uzay mekiği, roket ve uyduların fırlatıldığı Cape Canaveral uzay üssü de Orlando'nun hemen doğusunda bulunmaktadır.
10. Seattle:
Doğa ve kültürün iç içe geçtiği Seattle, Amerika’nın elit şehirlerinden biri konumunda bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçiler birçok güzel mekanı ziyaret ederek çok keyifli bir tatil geçirme olanağına sahip olabiliyor. Seattle‘da ilk görülecek nokta, şehrin simgesi hâline gelen 184 metre yüksekliğindeki Space Needle oluyor. Boeing uçaklarına, Starbucks’a, Uzay çalışmalarına ve olağanüstü bir sanat sahnesine ev sahipliği yapan Seattle şehri, ünlü Amazon ve Microsoft firmalarının genel merkezlerini de barındırıyor.

Burada mutsuzluk imkansız

Key West’i bu listede başlarda göreceğinizi düşündüğünüzü sanmam. Fakat Key West, Florida’nın ve Amerika’nın gezilecek en güzel yerlerinden biri. Key West, Amerika’nın en güneydeki ucu! Zaten “southernmost point” de burada! Ayrıca Amerika’nın Route 1’inin başlangıç noktası.
Key dediğimiz aslında sığ sulardaki minik adalar oluyor. Key West de batıdaki key şeklinde düşünülebilir. Key West’e giderken bi insanın mutsuz olması im-kan-sız! Miami’den başlayarak Florida Keyleri boyunca 10 larca köprüden oluşan bir yol yapmışlar. Burası dünyanın en “scenic” yani güzel manzaralı yollarından biri kabul ediliyor. İşte bu yolun sonunda da bana Survivor’da hissettiren doğasıyla Key West’e varıyorsunuz. ABD’de gezilecek yerler listenize Key West’i eklemeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.