Adil Çiftçi: Hayalimiz var bizim

Adil Çiftçi: Hayalimiz var bizim
DİSK/Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube, 5. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurulda Adil Çiftçi yeniden başkan seçildi. Çiftçi, “Bizim bir hayalimiz var. İnsanı insan yapan o eşsiz erdemi ön plana çıkaran, sevgi, barış, kardeşlik hayali. Bizim hayalimiz, halayın, horonun, zılgıtın, zeybeğin kardeşliğinin yaşandığı, tam bağımsız Türkiye hayali. Başka da bir şey değil” dedi

Küçükçekmece Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan genel kurula, DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara, Disk Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Disk/Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan, Disk İstanbul Bölge Temsilcisi Aslalettin Aslanoğlu, Anadolu Yakası 3 Nolu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci ve yönetim kurulu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Başkan Yardımcısı Faysal Güler, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Durmuş Karadağ, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Genel İş Sendikası Şube Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 


Bunu hak etmedik
Şükret Sevgener’in Divan Başkanlığı yaptığı kongre öncesi DİSK Yönetim Kurulu adına konuşan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, öncelikle geçtiğimiz günlerde ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede gördüğü dramı anlatarak, “Biz bunu hak etmedik. Halk olarak enkazın altında kaldık” dedi. Yaşanan felaketin ardından halkın üzerine düşen tüm görevi yerine getirdiğini ancak asıl görevini yerine getirmesi gerekenlerin devleti yönetenler olduğunun altını çizen Çalışkan, ülkenin bir araya gelmesi için böyle acılara gerek olmaması gerektiğinin altını çizdi. Devleti yönetenlerin bilimden uzak yanlış politikaları yüzünden enkaz altında kalanın halk olmaması gerektiğini belirten Çalışkan, yakın tarihte yapması planlanan seçimlerde dünyayı hala öküzün boynuzlarında zannedenlerin enkaz altında kalacağını, kalması için de mücadele edeceklerini ifade etti. 


İşimiz zorlaştı

Cumhuriyet tarihinin gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda en ağır döneminin yaşandığını vurgulayan Çalışkan, “Her türlü anti demokratik uygulamalarla, adaletin hukukun olmadı ve devam etmesi hedeflenen bir iktidarla karşı karşıyayız. Halktan, emekten, üretimen yana bir politika yok. Belli bir kesimin çıkarlarına hizmet eden politikalar üreten bir iktidar var. Tüm bu zorlukların ortasında yaşanan deprem işimizi daha da zorlaştırdı. Geleceksizlik, umutsuzluk ve Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerin ülkeyi terk etme çabası, milyonlarca işsiz üniversite mezunu. Tüm bunlara bakınca mücadelemiz çok daha büyük olmak zorunda. Çünkü artık sadece bizim değil, çocuklarımızın geleceği de tehlike altında. Biz emekçileriz, üretenleriz. Bizim anlayışımız sadece kendini düşünen bir sendika değil. Toplumun tüm kesimlerini düşünen, çocuklarımızı geleceksiz bırakan koltuklara karşı da mücadele eden bir sendika” dedi. KHK ile haksız bir kadro dağılımının yapıldığını belirten Çalışkan, ezen ve ezilen anlayışı devam ettiği sürece mücadelelerin artarak devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu, ülkede yaşananlara seyirci kalmayacaklarını ifade etti. Çalışkan, “Tek adamın yönettiği ülke ancak bu kadar olur. Karanlık politikaların öne çıkaracağı ismin kim olduğunu tahmin ediyoruz. Bizde sonuna kadar destekleyeceğimiz ismi telaffuz ederek tüm Türkiye’ye ilan edeceğiz” dedi. 


Mücadelemiz sürecek

Genel-İş Sendikası’nın hem mücadelesini hem de sınıf mücadelesini büyütmeyi hedeflediğini belirten Remzi Çalışkan, Ankara’da 5 bin metrekare alan üzerine kurulan bir kompleks projesi hazırladıklarını, içerisinde toplanıp değerlendirmeler yapabilecekleri salonlar, emek akademisi yahut işçi üniversitesi olarak isimlendirebilecek sınıf bilinci okulu açacaklarını ve konaklama ihtiyacını gidermek amacıyla içerisinde otelin de bulunacağını duyurdu. Kongrede konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de, yaşanan depremler sonucu ölenlere rahmet, yaralananlara sağlık, kalanların da bir an önce normal yaşantılarına dönmelerini diledi. Bu saatten sonra normal yaşantıya dönmenin çok zor oluğunu vurgulayan Çebi, kader, deprem gerçeği gibi sözlerle yaşanan acı sonucun önüne perde çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti. 

STK'lar güçlü olmalı

Örgütlenmenin önemine değinerek, bir ülkenin gücünün STK’ların güçlü olmasıyla orantılı olduğunu belirten Kemal Çebi, “Onlar güçlü olursa demokrasi güçlü olur. Ülkeyi yönetenler istedikleri gibi kanunsuz ve hukuksuz işler yapamaz, ‘Başkan veya Reis’ anlayışı ile iş yapamazlar” dedi. Yaşanan depremin ardından toplumun tüm kesimlerinin, örgütsüz bir şekilde dayanışma örneği gösterdiğini, tüm STK ve sendikalara bu örgütüz gücü örgütlemeyi tafsiye ederek konuşmasını sürdüren Çebi, Kurtuluş Savaşı ve Gezi’den sonra deprem bölgesi için halkın başlattığı seferberliği en büyük toplumsal dayanışma olduğunu söyledi. Toplum örgütlü olsaydı AFAD’ın yahut Kızılay’ın çok önemli işlere imza atacağına ve içinin boşaltılmayacağına inandığını söyleyen Kemal Çebi, hayvan hakları da dahil olmak üzere, insan haklarının en üst düzeyde uygulandığı ve saygı duyulduğu ülkelere bakıldığında örgütlü toplumların gücünün sonucunu gördüklerini belirtti. 


İşimiz daha zor

İlçe başkanı olarak çağrıldığı kongrede emekçi olarak konuşmak için söz aldığını söyleyen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ise son dönemde emek örgütlerinin işinin daha zor olduğunu belirterek, “Bu ceberut iktidar halkını ve devleti enkaz altında bırakıyor. Çok daha fazla örgütlenmemiz lazım. Disk/Genel İş’den başka emekten ve emekçiden yana bir sendika görmedim. Biri holdingle, diğeri kim iktidarsa onunla çalışıyor. Yanlış diyen Disk Genel İş Sendikası’nı ve siz değerli üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Her gün ölüm var

Kongreye tel liste ile giren ve tekrar başkan seçilen Adil Çiftçi, 17 yıl önce sendikaya zorla yazıldığını, kendisine örgütlenme işinin verildiğini ve daha önce sendikaya dahil olmadığı için üzüldüğünü söyledi. O günden bu güne emek vererek görev aldığı sendikacılığı layıkıyla yapmaya çalıştığını ifade eden Çiftçi, gecelerini gündüze katarak işçinin ekmeğinin yanına bir ekmek daha katabilmek için çalıştığını söyledi. Yaşanan depremin ardından sağ kaldıklarına dahi sevinemediklerini belirten Adil Çiftçi, “Bu süreçte çocuklarımızı kazandık. Yardım kolilerini taşıyan çocuklarımızın canla başla çalıştığını gördük. Bu ülke Cahit Sıtkı Tarancı’ın söylediği gibi ‘Aman ölüm yaman ölüm. 3 gün ara ver ölüm’ Ne yazık ki bizim ülkemizde her gün ölüm var, her gün zulüm var. Bundan sonra bir arada olup, dayanışmanın örneklerini göstermemiz lazım” dedi. 

İlçe belediyelerinde yaşanan sözleşme sürecinde yaşadıklarını da duygu dolu sözlerle anlatan Adil Çiftçi, yaşanan hiçbir süreçte işçi arkadaşlarını yalnız bırakmadıklarını, ailelerini ekmeksiz koymadıklarını ve 40 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Mayıs şarkısı çalındığını hatırlattı. Yaşadıkları zorluklarda kendilerini asla yalnız bırakmayan ve geçtiğimiz yıl aralık ayında hayata veda eden Araştırmacı - Yazar Selçuk Hazinedar’ı da anan Çiftçi, kendileriyle yol yürüyen, emeğin en kutsal değer olduğuna inanan tüm işçi arkadaşlarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye ve emeğe saygı duyan tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. 
Son olarak bir hayalleri olduğunu söyleyen DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Bu hayal ki insanı insan yapan o eşsiz erdemi ön plana çıkaran, sevgi, barış, kardeşlik ve hoş görü hayali. Bizim düşümüz, halayın, horonun, zılgıtın, zeybeğin kardeşliğinin yaşandığı, tam bağımsız Türkiye hayali. Başka da bir şey değil” ifadelerini kullandı. Kongre öncesi Disk Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube’nin bu günlere gelmesinde emeği geçen Şenol Dursun ve Ümit Demirci’ye plaket verildi.


ONLAR BOŞUNA EFSANE OLMADI

DİSK/Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube, 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kemkal Çebi, “Ücret sendikalığından çıkıp, işçilerin çok daha fazla hakları olduğunu öğreterek işe başlanılması gerekiyor” dedi. Çebi, “Şu anda konumum gereği ‘İş veren’ olarak değerlendiriliyorum. Emeğin en yüce değer olduğunu kabul eden bir insan olarak diyorum ki haklar verilmez alınır. Bunun için mücadele edecek ve örgütleneceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları güçlü olduğu zaman dere kenarlarına evler yaptırmaz. Hes’leri yaptırmaz, yaylaların bulmasına, yeşilin katledilmesine, hukukun hiçe sayılmasına, demokrasimize dokunulmasına izin vermez. Güçlü toplum olabilmemizin tek yolunun güçlü sivil toplum kuruluşlarından geçtiğine olan inancım güçlenerek devam ediyor. Sendikaların da güçlü olmasını istiyor, yeniden Kemal Türkler’in olmasını istiyorum. Onlar boşuna efsane olmadılar” ifadelerini kullandı.


YENİ YÖNETİMBELİRLENDİ

Tek liste halinde yapılan kongre sonucunda DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube yönetimi şu şekilde belirlendi. 

ŞUBE BAŞKANI 
Adil Çiftçi 

YÖNETİM KURULU 
Ersin Korkmaz
Süreyya Doğan
Maşallah Özdoğan
Zuhal Kaynak

DENETİM KURULU
Erhan Erin Güneş
Emine Dursun
Turan Demirkan
Utku Caner Dikici
Hakan Atak

DİSİPLİN KURULU
Ahmet Kiraz
Ufuk Güner
Çağdaş Atasever
Medet Polat
Hakan Karakaya

ÜST KURUL DELEGE
Adil Çiftçi
Süreyya Doğan
Maşallah Doğan
Devrim İlbeyli
Şenol Boz, İlhan Akkaya
İmdat Pehlivan
Adem Yavuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.