AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer: Teşkilat olarak seçime hazırız

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer: Teşkilat olarak seçime hazırız
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda meclis üyeleri ile birlikte ilçe binasında düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özer, “Yakın zamanda Esenyurt’ta seçim olursa AK Parti teşkilatı olarak seçime hazırız” dedi

Yönetim kurulunun hazır olduğunu söyleyen Özer, “Esenyurt’ta 120 bine yakın üyemiz var. 43 mahallede gençlik kollarımız, kadın gençlik kollarımız dâhil teşkilatlanmamız hazır. 25 meclis üyemiz var. Cumhur ittifakıyla birlikte bu sayı 27’ye çıkıyor. Şuanda mahalle başkanlıklarımız ve yönetimleriz oluştu. Yakın zamanda Esenyurt’ta seçim olursa Ak Parti teşkilatı olarak seçime hazırız. Muhtar ziyaretlerimizi yaptık. İki tane cem evimizi ziyaret ettik. Dünya kadınlar gününde tamamı kadın çalışan bir fabrikamızı ziyaret ettik. 15 yıllık iktidar sürecimizde neler yapmışız kısa başlıklarla değinmek istiyorum. Esenyurt’ta yürüdüğümüz yollar, kaldırımlar, parklar, bahçeler, hastaneler, sağlık ocakları hepsi tartışmasız Ak Parti iktidar döneminde yapılmış. Bizim dönemimizde bir milyonun üzerinde park yapılmış. Yapılan termal tesislerimiz bir buçuk yıldır tadilatta. Bu tadilatın biran önce bitmesini istiyoruz. Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız hizmetler ulaşılmayacak boyutta” ifadelerini kullandı.


ak parti esenyurt


Kemal Deniz Bozkurt'u eleştirdi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un faaliyet raporunu reddettiğini söyleyen Başkan, “Mevcut belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un zaman zaman bizi çalıştırmıyorlar anlamında veya bütçemiz yok, borcumuz çok gibi söylemleri var. Bizim 2004’te belediyeyi aldıktan sonra belediyenin bütçesi 33 milyon 800 bin liraydı. 2004’te borcumuz 33 bin 812, 2005’te 59 milyon 738 olmak üzere iki yıllık süreç içerisinde toplamda 93 milyon 550 bin lira. Burada yapılanlar ilk iki yıldan bahsediyorum. İlk etapta gelir gelmez Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Parkı yapılan projelerimizden birisi. 2019-2020 arasıyla karşılaştırırsak iki tane park biri beş bin metre kare diğeri dört bin metre kare Saadetdere’de bir park. Boş yerlerde yapıldığı için bu parklarda kamulaştırma yok. Bizim dönemimizde yapılan iki parkta kamusallaştırılmıştır. Kızılay, Esenyurt Devlet Hastanesi, Verem savaş dispanseri, eski Esenyurt sağlık ocağı, Esenyurt’un iki yakasını bir araya getiren Balıkyolu Köprüsü yine bizim dönemimizde de hızlı bir şekilde yapılan çalışmalar. O dönemlerde Esenyurt’ta doğal gaz yoktu. Geçmiş dönem belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun 2004’te seçimi kazanmasıyla bir hafta içerisinde Saadetdere’de ilk kazmasıyla çalışmalar başladı. Belediyede yapılan 179 ihaleden 15'i açık ihale, 21F-21B 31 ihale pazarlık sürüp geri kalan 133 ihale ise doğrudan teminle yapılan bir ihale. Yapılan 179 ihalenin 164’ü doğrudan teminle akrabaya, eşe, dosta verilen bir durum. Bunlar denetim komisyon raporumuzda var. En önemlisi belediye başkanı Sayın Bozkurt aday olurken yazılı bir taahhütnamesi vardı. Birileri için değil Esenyurt halkı için çalışacağız diye belirtmişti. Basın müdürlüğü ile ilgili 7,5 milyon bütçesi olan müdürlüğün üç ayında ödeneği bitirip encümenden tekrar beş milyon ödenek ek bütçe istenerek 12 bin 500 harcama yetkisi alınmıştır. Yılın ilk yarısındayız bakalım daha ne kadar ek bütçe istenecek merak ediyoruz. Bunu da zaman gösterecek” dedi.

Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer
 



Merak edilen çok şey var

Esenyurt'ta yanlış giden birçok şey olduğunu anlatan Özer, “Sağlık işleri müdürlüğü denetim komisyon raporunda 3 bin 500 liraya 25 bin adet maske alındı. Aynı dönemde İBB 2.8tl’ye maske aldı. Böyle ucuz maske alımı varken arkadaşlar böyle bir çalışma yapmış. Esenyurt Belediyesi’nde antikor testi yapılmış ama kime yapılmış merak ediyoruz. Mevcut belediyenin şuana kadar yapmış olduğu hiçbir şey yok. Bunu da vurgulamış olalım. Pandemi döneminde spor merkezleri kapalı olduğu halde 285 bin liralık fitness malzeme alımı yaptılar. Kültür müdürlüğü ile ilgili KDV dâhil 442 bin 795 bin bedelle 6 ihale yapılmış. Bunların hepsi doğrudan teminle mor reklama verilmiştir. Mor reklam kimdir ne zaman kurulmuştur? Seçim öncesi vermiş olduğu vaatler seçildikten sonra yapmış olduğu 5 yıllık stratejik plan ile faaliyet raporundaki veriler ve çalışmalar birbirini tutmadığı için vadettiği faaliyetleri gerçekleştirmediği ve yetersiz bulduğumuz için faaliyet raporuna ret verdik. Esenyurt Belediyesi’nin kendi hazırlamış olduğu resmi 2020 kesin mizan raporunda borcu 893 milyon 790 bin lira. Bunun haricinde bir kuruş borç yoktur. 8 Nisan’da yapılan meclis toplantısında basınımızın ve Esenyurt’un haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan sözde demokrasi savunucusu, basın arkadaşınızı salondan zorla çıkarmıştır. Meclis devam ederken hem il hem de ilçe başkanlığımız sosyal hesaplarından bu anti demokratik, çağ dışı olayı yüksek sesle cevap vermesiyle ulusal basında yer bulmasını sağlayarak, sizlerin hakkını koruyarak basınımızın yaşadığı zorlukları Türkiye gündemine taşınmıştır. Bundan sonraki meclis toplantılaronda da mutlaka basın mensuplarımızın meclise katılımlarıyla alakalı AK Parti meclis grubu olarak sizlerin orada olmasında gayret göstereceğiz” açıklamasında bulundu.
 

Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer
 



Yaptıkları hiçbir şey yok

Mevcut Esenyurt Belediyesi yönetiminin şu ana kadar ilçeye yaptığı hiçbir şey olmadığının altını çizen Özer, “Mevcut belediyenin şuana kadar yapmış olduğu hiçbir şey yok. Bunu da vurgulamış olalım. Pandemi döneminde spor merkezleri kapalı olduğu halde 285 bin liralık fitness malzeme alımı yaptılar. Kültür müdürlüğü ile ilgili KDV dâhil 442 bin 795 bin bedelle 6 ihale yapılmış. Bunların hepsi doğrudan teminle mor reklama verilmiştir. Mor reklam kimdir ne zaman kurulmuştur? Seçim öncesi vermiş olduğu vaatler seçildikten sonra yapmış olduğu 5 yıllık stratejik plan ile faaliyet raporundaki veriler ve çalışmalar birbirini tutmadığı için vadettiği faaliyetleri gerçekleştirmediği ve yetersiz bulduğumuz için faaliyet raporuna ret verdik” dedi. ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.