AK Partili adayın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı: 1 yaralı

AK Partili adayın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı: 1 yaralı
AK Partili Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Bakan Yerlikaya 1 kişinin yaralandığı bilgisini verirken Murat Kurum 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Gerçekleşen saldırıda bir kişi yaralandı.

Ali Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu saldırıya dair açıklama yaptı. Yerlikaya AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayının aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldığını ve bir vatandaşın yaralandığını belirtti. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatıldığını ifade eden Yerlikaya şunları yazdı:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

Bakan Tunç: Adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olduğunu söyleyen Tunç açıklamasında şunları kaydetti:

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Murat Kurum: Saldırıyı lanetliyorum

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum saldırıyı kınayan açıklamada bulundu.

Saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Kurum “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.