AK Partili diye İBB iştirakı İSFALT'tan kovuldu!

AK Partili diye İBB iştirakı İSFALT'tan kovuldu!
10 yıldan beri İBB iştiraki İSFALT'ta destek hizmetleri uzmanı olarak çalışan Hakan Altun, 29 Eylül 2023 tarihinde sebepsiz yere işten kovulduğunu söyledi.

10 yıldan beri İBB iştiraki İSFALT'ta destek hizmetleri uzmanı olarak çalışan Hakan Altun, 29 Eylül 2023 tarihinde sebepsiz yere işten kovulduğunu söyledi. Damga'ya konuşan Altun, “Tutanağım yok, savunmam yok, ihtarım yok. Tek sebep Ak Partili olmam. Bu durumu hak hukuk adelet diyenlere ulaştırmaya çalıştım. Umurlarında değil” diye dert yandı.

24 yıllık CHP'li olduğunu belirterek düzmece tutanaklarla çalıştığı İBB iştiraki İSPER'den kovulduğunu dile getiren Tülay Çal'ın ardından, 10 yıldan beri İSFALT'ta destek hizmetleri uzmanı olarak görev yapan Hakan Altun da sebepsi yere işten kovulduğunu açıkladı. Damga'ya konuşan Altun, İBB iştiraklerinden İSFALT'ta İdari İşler Müdürlüğü'ne bağlı Destek Hizmetleri Şefliği'nde uzman olarak çalıştığını belirterek, “Son yerel seçimlerden sonra bizim bağlı olduğumuz kuruma Burak Korzay Genel Müdür olarak, Mustafa Yüksel ise Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bizim birim son yerel seçimlere kadar İdari İşler Şefliği olarak geçmekteydi. İdari İşler Şefi ben ve diğer 3 arkadaş görev yapıyorduk. Ben bu alanda bütün teknik şartnameleri idari işler prosödürlerini, icmalleri, puantajları, 4 bin 500 kişilik çalışanın kıyafetlerini yapıyor hazırlıyordum. Güvenlik şefliği Genel Müdür tarafından lağvedildikten sonra bu yerde çalışan 85 arkadaşın sorumluluğu da tarafıma verildi” dedi.

Bir kişi yerine 15 kişi!

İdari İşleri Şefliği, İdari İşler Müdürlüğü olunca, İdari İşler Şefliği Destek Hizmetleri Şefliği ve Güvenlik Şefliği olarak 3 şeflik açıldığını belirten Altun, “İdari İşleri Şefliği'ne CHP İl Gençlik Kolları'ndan Emre Çelebi, Destek Hizmetleri Şefliğine yine CHP İl Gençlik Kolları'ndan Göktürk Şentürk'ün ataması yapıldı. Bu süreçte liyakatin esas alındığını düşünerek güvenlik şefliğine beni atayacaklarını varsayıp beklemeye başladım. İdari İşleri Şefliğine 7 kişi, Destek Hizmetleri Şefliğine 8 kişi aldılar. Benim tek başıma yaptığım işleri 15 kişi yapmaya başladı. Ben de destek hizmetleri şefi altında uzman olarak calışmaktaydım” bilgisini verdi.

Bana hakaretler savurdu

Güvenlik şefliği için Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yüksel ile görüşmeye gittiğini belirten Altun, “Sayın Yüksel bana daha önce Genel Müdürü ve kendisini benim için aradıklarını söyledi. Sonra da azarlamaya başladı. Benim AK Partili olduğumu belirterek, geçmişte kendisinin görevde olması durumunda beni uzman dahi yapmayacağını söyledi. Hakaretler ederek odadan çıkardı.

Güvenlik şefliğine de dışarıdan birini getirip atadılar. Bu süreçten sonra mevcut şefler üzerime gelmeye başladı. İşlerimi elimden aldıkları gibii yeni gelen kişilere iş öğretmem için beni zorladılar. Ben de kendilerinin şef olduklarını, öğreteceklerse kendilerinin öğretmesi gerektiğini beyan ederek karşı çıktım. Kendi aralarında gruplaşma yaparak bizleri işten uzaklaştırıyorlardı. Gelen firmalarla kapalı ve gizli olarak bizim olmadığımız yerlerde görüşüp konuşuyorlardı” dedi.

Umurlarında bile değil

EYT Yasası'nın çıkmasıyla birlikte emeklilik hakkı kazandığını belirten Hakan Altuın, “Bu arada benim yaşım 43. Diğer arkadaşım baskılara dayanamayıp EYT'den emekli oldu. Benim evimin borcunu ödeyebilmem için çalışmam gerekiyordu. 3 çocuk babasıyım, çocuklarımın masraflarını düşündüm. Detsek Hizmetleri Şefi ve İdari İşler Müdürü'nün vermiş olduğu işleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktaydım. Hatta sonuçlandıramadıkları işleri bana sorarlar ben de çalışarak çözerdim. Ama baskı ve hareketler o kadar artmıştı ki artık nefes almakta bile zorlanmaya başladım. Uzun süre sabrettim. Fakat onlar boş durmadı. 29 Eylül 2023 tarihinde iş kanununun 18. maddesi gereğince iş akdimi feshettiler. Tutanağım yok, savunmam yok. İhtarım yok. Sebebi Ak Partili olmam. Sebebi eski olmam. Bu durumu hak hukuk adelet diyenlere ulaştırmaya çalıştım. Umurlarında değil” siteminde bulundu.

EKREM HACIHASANOĞLU

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.