Akay Tambulut: Avcılar'ı marka kent yapacağız!

Akay Tambulut: Avcılar'ı marka kent yapacağız!
Avcılar'ın başarılı ve vizyoner iş insanı olarak öne çıkan, CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Akay Tambulut, Damga'ya konuştu.

Avcılar'ın başarılı ve vizyoner iş insanı olarak öne çıkan, CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Akay Tambulut, Damga'ya konuştu. Avcılar'a değer katacak ve örnek teşkil edecek çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Tambulut, “Sahip olduğumuz vizyon ve bilgi birikimle Avcılar'ı marka bir kent haline dönüştürmek için bu yola çıktık” dedi.

Avcılar'ın başarılı ve vizyoner iş insanı olarak öne çıkan, CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Akay Tambulut, Damga'ya konuştu. Avcılar'a değer katacak ve örnek teşkil edecek çalışmalara imza atacaklarını söyleyen Tambulut, “Sahip olduğumuz vizyon ve bilgi birikimle Avcılar'ı marka bir kent haline dönüştürmek için bu yola çıktık” dedi.

Akay Tambulut, Avcılar'da hemen herkesin tanıdığı bir isim. Çok iyi bir eğitime sahip olan Tambulut aynı zamanda Avcılar'ın vergi rekortmeni ve başarılı bir iş insanı , kentte birçok yapıda imzası var. Siyasi yönünden daha çok başarılarıyla tanınıyor . 31 Mart 2024 yerel seçimlerine giderken de CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatını yapan Tambulut ile ilçe gündemini ve niçin böyle bir yola çıkmaya karar verdiğini konuştuk. Her kentte olduğu gibi Avcılar'da da önemli sorunlar olduğunu anlatan Tambulut, sorunların çözümünde ise Temiz bir geçmişe sahip, liyakatli, vizyon sahibi ,yönetme tecrübesi olan ve Avcılar Halkının tamamını kucaklama potansiyeline sahip kişilerin başarılı olacağı inancını taşıyor. Bütün bu özellikleri taşıyan bir profil olduğunu vurgulayan Tambulut, Avcılar'ı marka kent kılmak için yola çıktığını söylüyor...

Öncelikle Şunu sormak isterim Profil olarak Sn.Ekrem İmamoğlu’na çok benziyorsunuz , Şöyle ki ; Milliyetçi-Muhafazakar sayılabilecek bir aileden geliyorsunuz , kendiniz ise 20 yılı aşkın süredir CHP üyesisiniz ve oğlunuzun adı bile Mustafa Kemal , İnşaat müteahhitliği geçmişiniz’de var, Bu konuda ne dersiniz ?

Profil olarak sayın İmamoğluna benzetilmek benim için övünç kaynağı olur kendisini Ülkemiz ve ilimiz için bir şans olarak görüyor ve çok başarılı buluyorum, yaptığı hizmetler ve yönetim anlayışı ortada kişilerin değil İstanbul’lu komşularımızın tamamının menfaatine dokunacak işleri yapıyor,

Bizde Avcılarda tam olarak bunu yapmak istiyoruz ,

İnşaat geçmişim ve işletme-ekonomi eğitimim sayesinde imar,şehircilik işletme ve finans konularında kendimi yetkin hissediyorum, Aile yapımın Türkiye mozaiğini yansıtmasını da herkesten oy alabilme potansiyelim açısından avantaj olarak görüyorum,

Akay Tambulut, Avcılar'da herkesin tanıdığı, bildiği bir isim. Şimdi yerel seçime doğru giderken de Avcılar'ı yönetmeye talip bir aday adayısınız. Neden böyle bir yola çıkmaya karar verdiniz?

1991 senesinden beri Avcılar'da ikamet ediyor ve iş yapıyorum. Uzun zamandır Avcılarla bir bağım var. Son 30 yılına tanık olduğum bir kent. 1999 depremini ben burada yaşadım. O zamanlar Gümüşpala Mahallesi'nde yaşıyordum. Birçok komşumuzu kaybettik, Büyük acılara tanıklık ettik, O günden sonra ilçemizin biran önce depreme karşı hazırlanması gerektiğine inandım .Geçen yıllara rağmen maalesef bu durum tam anlamıyla başarılamadı ,

Şimdi ise Büyükşehirde Ekrem İmamoğlu başkanımızın desteği ile idealist ve liyakatlı kadrolarla ilçemizi eskiden olduğu gibi tekrar marka bir ilçe haline getirme hayalim ve projelerim var, Komşularımın sorunlarını ve çözümlerini biliyorum,

Bunun için adayım.

Bu noktada öncelikle kentsel dönüşümü Avcılar'da yaygın ve etkin bir hale getirebilmek ve gerçekleşmesi muhtemel İstanbul depremine karşı Avcılar'ı güçlü bir kent haline dönüştürmek için yola çıktınız sanırım...

Evet. Maalesef Avcılar depremle anılan bir ilçe. Ne zaman deprem olsa insanlar ilk burayı sorar. Ama bu gerçekliğe rağmen deprem sonrasında da dokunulmayan ender bir kent Avcılar'dır. Ne anlamda Avcılar'dır derseniz de; 39 ilçenin çoğu AKP yönetimindeki 20 tanesinde kentsel dönüşüm için kısmi imar artışları yapıldı. Avcılar'da ise en ufak bir imar artışı ve imar desteği olmadı. Bu tezat bir durum’du . Madem ilçemiz deprem denilince ilk gündem maddesi oluyor o halde öncelikli olarak Avcılar‘a katkı sunmak gerekir’di. Emekli ve dar gelirli komşularınızın ekonomik zorluklarla konutlarını yenileyemediğini ve deprem tehdidi ile yaşamak zorunda kaldıkları gerçeğini farkındalık yaratmak ve seslerini duyurmak adına kurduğum platform ile 2-3 bin kişinin katıldığı toplantılarda bir dönem gündeme getirdim.

Sayın Tambulut, bu konudaki samimiyetinizden ve gayretinizden şüphe yok adaylaşma gayretinizin başka nedenleri de olmalı.

Elbette var. Bakın şu çok önemli. Şimdi ben size bir soru sorayım. Siz burada yaşayan bir insan olarak; Avcılar'da nasıl bir belediye başkanı olsun istersiniz?

Yüzü halka dönük, sokakta olan, esnaf ile halk ile birebir iletişim kurabilen, Avcılar'ın sorunlarına gerçekçi çözümler üretebilen bir belediye başkanı isterdim...

Çok doğru. Belediye ciddi bir bütçesi olan çok sayıda personeli olan içinde çok sayıda departman barındıran bir yapı. Böyle bir yapıyı emanet edeceğiniz zaman bu insanın temiz bir geçmişe sahip olmasını istersiniz. Hileli, hurdalı, akçeli işleri olsun istemezsiniz. Böyle geniş bir yapıyı yönetebilecek ehliyette olsun istersiniz . Daha önce bir kafe bile yönetmemiş, bakkal, market bile yönetmemiş ne bileyim 10 kişinin çalıştığı yeri bile yöneteceğinden şüphe duyduğunuz birine belediyeyi teslim edebilir misiniz? Edemezsiniz. Dolayısıyla böyle bir yapıyı yönetebilecek ehliyete sahip birisini isteriz. Ahlaklı mı diye bakarız. Yetkinliklerine bakarız. Ben de ilçem için bunları istiyorum. Benim kendi belediyemde geçmişinde leke olmayan ve kurumu yönetebilecek ehliyette birisi olsun istiyorum. Kendimde de bu özelliklerin olduğunun bilincindeyim . Durum böyle olunca ben belediye başkanlığını niye düşünmeyeyim...

Doğru söylüyorsunuz. Şimdi sizin kim olduğunuzla ilgili sosyal medyada bilgiler mevcut. Ama biz sizden dinleyelim. CHP ile olan ilişkiniz nerede başlıyor ve neden CHP'desiniz...

1993-1994 yılları arasında Beyoğlu'nda SHP'de siyaset yaptım, o zamanlar SHP vardı. Sonra CHP oldu. Daha sonra Avcılar'a geldik burada da CHP Avcılar Gençlik Kolları'nda çalıştım. O dönemler Orhan Duran burada ilçe başkanıydı. Yani benim o günlerden beridir CHP ile ilişkim var. 20 yılı aşkın süredir CHP üyesiyim. Benim oğlumun ismi Mustafa Kemal. Ben Atatürk'ü seven, çocuğuna bile onun adını koyacak kadar ona değer veren birisiyim. Ama onun istismar edilmesine de o oranda karşıyım. Çünkü insanlar Atatürkçülük kisvesi altında olmadık şeyler yapabiliyorlar.

Atatürkçülük meşalesini taşıyorum

Atatürk sevgisi ve yurtseverlik bilinciniz sizi CHP'ye getirdi diyebilir miyiz?

CHP hala Atatürk'ü kendine önder olarak gören bir parti. Ben de o yüzden buradayım. Peki Atatürk nedir? Ben olaya şöyle bakıyorum. Atatürk, CHP'yi kurduğunda, CHP'ye bir anlam yüklüyor. CHP'nin en önemli mirası olduğunu söylüyor. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz Atatürkçülük anlayışının meşalesini taşıyoruz. Bizim rakip partilerde olan yanlışları yapmamamız lazım. Benim idealizmim budur. Ben bir siyasetçi değil vatandaşım, ben bir cumhuriyet çocuğuyum. Ben davranışlarımla örnek olmak isteyen biriyim. Bunu böyle anlar ve böyle ilerlersek ülke çapında da hem partimize hem vatandaşlarımıza iyi hizmetler verebiliriz.

Avcılar'ın birçok sorunu var. örnek vermek gerekirse 10 mahallesi olan Avcılar'ın sadece 1 tane kültür merkezi var. Bunun gibi birçok eksiklik sayabiliriz. Size göre dikkat çeken sorunlar nelerdir?

Sorunlar çoktur. Ülkeyle ilgili de bir sürü sorun sayabiliriz. Sizce sorunlardan bizi yönetenlerin bilgisi yok mu? Var. Peki bu insanlar niye çözemiyorlar bunu? Bakın bizim toplumun karakteristik özellikleri var. Gelişmiş ülkeler var, bilim veya teknolojide. Amerikalılar, Almanlar, İngilizler vs bizden teknolojik konularda vs ileri olabilirler ama bizden ahlaklı olduklarını düşünmüyorum. Dolayısıyla ahlak anlamında onlardan ilerideyiz ama niye onlar diğer konularda ileri giderken biz geri gidiyoruz? Fark şu. Bir taraf sistemi kuruyor. Ve sistem liyakatli insanların göreve gelmesini sağlıyor. Orada da ahlaksızlık yapan var ama orada bir ceza sistemi var ve yanlışa bulaşan sayısı az. Biz ise sistemi nasıl kuruyoruz? Liyakatli insanlardan çok bize sadık olan insanların görev başına gelmesini destekliyoruz. Öyle olunca da sorunlara çözüm üretebilecek yetkinlikte insanlar olmuyor. O insanlar olmayınca sorunlar da çözülemiyor. Biz buna karşı Avcılar'ı liyakatli kadrolarla yöneteceğiz. Fark burada. Doğru kadrolarla yola çıkarsanız her sorun çözülür, biz bunu yapacağız.

Avcılar'da yapmayı öncelediğiniz neler var desek...

Avcılar'da her şeye ihtiyaç var. Kültür merkezi, spor merkezi, tematik alanlar, sanat alanları birçok eksik var. Sahilimiz var mesela. Orada çok güzel balıkçılar çarşısı kurarsın. Restoranlar kurarsın. İnsanlar gelir ailesiyle balığını yer. Ya da Beyoğlu'ndaki gibi bir Cezayir Sokağı yaparsın. Yani tematik alanlar yaparsın. Kente değer katarsın. İşte 30 yıldır buradayız. Ne var diyoruz maalesef çok bir şeyimiz yok. Avcılar'da oturan insanlar sahile inmiyor, başıma bir iş gelebilir diye. Sahibinden.com'a girin orada emlak endeksi var. Orada her kentin, mahallenin m2 değeri var.üzülerek söylüyorum Avcılar, Bağcılar ve Güngören'in bile gerisinde kalmış durumda .

Sorunlarınızı ve çözümlerini biliyorum!

“Ben 30 yıldır Avcılar'da yaşayan, bu kentte işler yapmış, idealist ve kendini eğitmiş bir birey olarak, Atatürk ve cumhuriyet değerlerine inanan birisi olarak kendi değerlerim doğrultusunda bu ilçede bir şeyler üretmenin hazzını, mutluluğunu yaşamak istiyorum. Bunun sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. Ben bu ilçede yaşadım, evlendim, büydüm, bir yerlere geldim. Avcılar bana bir şeyler kattı ve şimdi ben de Avcılar'a bir şeyler katmak istiyorum.”

Geçmişim teminatımdır

Atatürk’ün Nutuk'ta ifade ettiği “Biz halka karşı namuslu olmak zorundayız” sözlerini de anımsatan Akay Tambulut “Biz halkı aldatamayız. Bu yüzden CHP’nin geçmişini de aday adaylık açıklamam esnasında anlattım. Çünkü bu parti bizim partimiz. Kişiler gelir geçer CHP kalıcıdır. Atatürk'ün değerlerine sahip birisiyim ve bunun için buradayım” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.