Akevler'de EBA desteği

Akevler'de EBA desteği
Esenyurt Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir örnek bir projeye imza attı. Hayırseverleden topladığı tabletleri EBA'ya girmekte zorlanan ihtiyaçlı çocuklara dağıtan Karademir, "Biz de iyi durumda olanlardan ikinci el tabletlerini alıp kötü durumda olanlara veriyoruz" dedi

Pandemi nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim alması ülke genelinde olduğu gibi Esenyurt’ta da birçok sorunu beraberinde getirdi. Eğitim için ellerinde yeterli imkan olmayan öğrencilere Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir sahip sahip çıktı. Damga'ya konuşan Karademir, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına EBA’ya bağlanabilmeleri, diğer arkadaşlarıyla eşit bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için böyle bir kampanya başlattık" dedi.


Hakkaniyetli dağıttık

Çok sayıda sosyal projenin içerisinde yer aldıklarını dile getiren Muhtar Karademir, "Önce Çocuk Esirgeme Kurumu'na gittim. İhtiyaçları karşılanıyor ama yine de eksikleri var. Onlara yardımcı olduk. Bayramlarda da çeşitli etkinliklerimiz var. Sosyal olan her projenin içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Tablet dağıtım hikayesini de "Birçok vatandaşımız EBA'ya girmekte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Mahallemizin bir adası varlıklı diğer kısmı da orta halli ve zor kısımda. Biz de iyi durumda olanlardan alıp kötü durumda olanlara vermek istedik" sözleriyle anlatan Karademir, "Bu proje kapsamında toplanan tabletleri elimizden geldiği kadarıyla hakkaniyetli dağıtmaya çalıştık. Bu yardımları mahalle sakinlerinden temin ettik" ifadelerini kullandı.


Sesimize ses verdiler

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet bağışlamak isteyenleri muhtarlığa beklediğini ifade eden Süheyla Karademir, "Daha yolun başındayız. Çok daha afazla ihtiyaçlı öğrencimiz var. Sesimize ses veren, destekleri ile yanımızda olan, yardımsever bağışçılarımıza, şükranlarımı sunuyorum. Bağışlar gelidikçe, öncelik sırasına göre dağıtmaya devam edeceğim. Bu mini kampanyamıza destek olanlara tekrar teşekkür ediyorum. Emin olun küçük gibi görünen bu bağış onlar için çok değerli" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.