Aksaray Meydanı'nda TİP ve çok sayıdaki kuruluş 1 Mayıs yürüyüşü gerçekleştiriyor

Aksaray Meydanı'nda TİP ve çok sayıdaki kuruluş 1 Mayıs yürüyüşü gerçekleştiriyor
1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde çok sayıdaki siyasi parti ve sendika kuruluşları bir araya gelerek Aksaray'da yürüyüş gerçekleştiriyor.

İstanbul Valiliği tarafından alınan karar nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde kutlama ve yürüyüş yapılmasının yasaklandığı belirtilmişti. Taksim Meydanı'nda sabah saatlerinde çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri meydanda yürüyüş gerçekleştirmeye çalışmış ve polisin müdahale etmesine neden olmuştu.

Aksaray'da 1 Mayıs yürüyüşü

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları için gelen gruplara müdahale sürerken, Aksaray'da da benzer görüntüler gelmeye devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi üyeleri başta olmak üzere çok sayıdaki siyasi parti mensupları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları Aksaray Meydanı'nda bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştiriyor.

Yoğun kalabalığın bir arada olduğu yürüyüşte sloganlar atarak yürüyüş yapmaya çalışan gruba, polis ve çevik kuvvet ekipleri demir bariyerler kurarak önlem almaya çalışıyor. Polis ekipleri etten duvar örerek 1 Mayıs yürüyüşünü sona erdirme işlemini sürdürerek çok sayıdaki gösterici gözaltına alındı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.