Aldığınız karara uyun

Aldığınız karara uyun
Tüketiciyi Koruma Derneği, meclis kararı ile yasaklanan havai fişek kullanımına uyulmadığını söyleyerek, Bakırköy Belediyesi’ni aldığı karara uymaya davet etti.

Tüketiciyi Koruma Derneği Bakırköy Şubesi, yaptığı basın açıklamasında Bakırköy Belediyesi'nin Meclis tarafından alınan kararlara uymadığını açıkladı. Belediye Meclisi'nin  2020 Temmuz ayının ikinci oturumunda ilçe genelinde yapılacak faaliyetlerde havai fişek kullanımının yasaklandığını hatırlatan Tüketiciyi Koruma Derneği MYK Üyesi ve Bakırköy Şube Başkanı Oya Erakıncı, “Belediye meclisinin aldığı ortak karara karşılık, Bakırköy genelinde kontrolsüz havai fişek kullanı devam ediyor” ifadelerini kullandı. Erakıncı, belediyeye verdiği dilekçe ile alınan kararın titizlikle uygulanmasını ve denetimlerin yapılmasını talep etti.


 

Takipçisi olacağız

Erakıncı dilekçesinde, “Bakırköy Şubemiz hizmet binasının da bulunduğu ilçemizde, zaman zaman kontrolsüz havai fişek kullanımına rastlanmaktadır. Son örneği 19/01/2023 tarihinde, saat 23.00 civarında yaşanmıştır. Havai fişeklerin; gürültü kirliliği oluşturduğu, canlıları ürküttüğü, işitme kayıplarına yol açtığı, hatta kuşların yaralanmalarına ve ölümlerine neden olduğu, bu kimyasal maddelerin çevre sağlığını ve özellikle astım gibi solunum hastalıkları olan insanların sağlığını olumsuz yönde etkilediği, göz rahatsızlıklarına neden olduğu bilinmektedir. Çevre ve canlılar üzerindeki etkileri, patlama esnasında oluşan basınç ile ses ve ışık yayılımı, doğaya saldığı hava kirleticileri yanısıra bir çok ağır metalin salınımına neden olduğu raporlanmıştır. Konuya çevre mevzuatında da yer verilmiş olup “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” nde değerlendirilmiştir. Bakırköy Belediye Meclisi’nin, 2020 Temmuz ayına ait ikinci toplantısında alınan karar gereği ilçe genelinde yapılacak olan faaliyetlerde havai fişek kullanımı yasaklanmıştır. “Evrensel Tüketici Haklarından Biri Olan, Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı” konusunda yaşanan hak ihlallerinin, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da takipçisi olacağımızı bildirir, belediye meclisince alınan kararın titizlikle uygulanması ve denetimlerin yapılması için gereğini rica ederim” ifadelerini kullandı. 

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.