Ali Babacan: Alnımız açık başımız dik

Ali Babacan: Alnımız açık başımız dik
Esenyurt'ta konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında sözlerine yanıt verdi. Babacan, “Biz DEVA Partisi olarak kimsenin arkasından gitmiyoruz. Bizim alnımız açık, başımız dik. Hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Kendisiyle çalıştığımız yıllarda arkasından gitmedim, biz yan yana yürüdük. Yanlış yollara girdiğinde ‘Ben yokum’ dedim. ‘Boş teneke’ diyor. Siz 13 yıl ‘boş teneke’ ile mi çalıştınız?” diye sordu

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı 1. Olağan kongresini Esenyurt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Çok sayıda partilinin katıldığı kongrenin divan başkanlığını Candan Karlıtekin yaptı. Kongreye tek liste giren mevcut başkan Halis Kahriman yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongreye Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da katıldı. Kongreye katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 87. yıl dönümü vesilesiyle en yüksek cinsiyet kotasına sahip parti olduklarını vurguladı.


Sizi kimse zorlamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siirt’te kendisi hakkında kullandığı sözleri yanıtlayan Babacan, “Biz DEVA Partisi olarak kimsenin arkasından gitmiyoruz. Bizim alnımız açık, başımız dik. Hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Kendisiyle çalıştığımız yıllarda arkasından gitmedim, biz yan yana yürüdük. Yanlış yollara girdiğinde ‘Ben yokum’ dedim. ‘Boş teneke’ diyor. Siz 13 yıl ‘boş teneke’ ile mi çalıştınız? İnsanlar merak ediyor, soruyor. ‘Ey Erdoğan, madem Ali Babacan bir iş yapmıyordu, neden bunca uzun seneler beraber çalıştın’ diye soruyor. Son iki yılda üç tane Hazine Bakanı değiştirdiniz. Demek ki işinize gelmiyorsa, beraber çalışmaya sizi kimse zorlamıyor. İnsanlar size ‘Ali Babacan 2009’da istifa mektubu verdiğinde, 2011’de ayrılmak istediğinde, 2019’da istifa ettiğinde niçin kalması için ısrar ettiniz?’ diye soruyor” açıklamasında bulundu.


Perinçek’ten bahsediyoruz

“Bizler hiç kimsenin kuyruğunda veya arkasında değiliz. Mesele birilerine kuyruk olmaksa, şimdi asıl meseleye geleceğiz. Bizim ortağımız yok, sizin iki tane var” diyen Babacan, “Bir büyük ortak var; kendisi. Küçük ortak var; Bahçeli. Bir de küçüğün de küçüğü var; Perinçek. Çin muhibbi Perinçek’ten bahsediyoruz. ‘Hükûmetin rotasını ben çiziyorum’ diyor. Dümen Çin’e dönmüş. Ekonomide Perinçek modelini anlatıyorsunuz. Siz kimin peşinden gittiğinizin farkında mısınız? 28 Şubat’ı destekleyenlerin peşine mi düşeceksiniz? İş gücünü ucuzlatmaya, emeği istismara dayalı bir modelden bahsediyorsunuz. Ne konuştuğunuzun farkında mısınız? İktidarınızın anahtarı kimin elinde? Daha düne kadar size ve size oy verenlere etmediği hakareti bırakmayan krizlerin ortağı sayın Bahçeli değil miydi? Hepsini yemiş, yutmuş kol kola yürüyor. Sizi zamanında tehdit eden mafya ve çete liderlerini makamında ağırlayan Bahçeli’de değil mi? Asıl siz kimlerin arkasına takıldınız?” diye sordu.


Bu neyin hırsıdır!

DEVA Lideri Babacan, “Sayın Erdoğan, gerçekten değmez. Şu üç günlük dünyada dilinizi, ruhunuzu, zihninizi bu kadar kirletmenize değmez. Bu neyin hırsıdır, anlamakta zorluk çekiyorum. Böyle çirkin bir dil kullanacak kadar neyin öfkesine esir olduğunuzu anlamaya çalışıyoruz. 1994’te ve 2002’de size oy veren vatandaşlarımız bu dile oy vermedi. 2007’de askeri vesayete karşı yanınızda yer alan milyonlar, 2011’de demokratikleşme umudunu sizde görenler, bu çirkin üslup için size destek olmadı” dedi.

MIZRAK GİBİ GİRİP OK GİBİ ÇIKACAĞIZ

Yeniden İlçe Başkanlığına seçilen Halis Kahriman kongrede yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceğinin Ali Babacan olduğunu belirtti. DEVA Partisi'ne yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kahriman, “İktidar ve ortakları bizleri yıldırmaya çalışıyor. Ama biz yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin üzerine karabasan gibi çöktüler. Çekin bu milletin üzerinden ellerinizi. Biz DEVA Partisi olarak mızrak gibi sandığa gideceğiz ok gibi çıkacağız” dedi. Kahriman, “İlçemizin nüfusu resmi rakamlara göre 957 bin. Ama gerçek nüfus 1.3 milyon civarında. 57 ilden daha büyük bir ilçede yaşıyoruz. Bizler DEVA Partisi olarak böyle büyük bir ilçede var gücümüzle çalışıyoruz. Siyasetin yolu halka dokunmakla geçer. İlçemizin 43 mahallesinde gecemize gündüzümüze katıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.