Ali Yerlikaya İstanbul'dan büyükşehir belediye başkanı adayı olacak mı? Fatih Altaylı açıkladı

Ali Yerlikaya İstanbul'dan büyükşehir belediye başkanı adayı olacak mı? Fatih Altaylı açıkladı
Gazeteci Fatih Altaylı, kendi programında İstanbul'dan büyükşehir belediye başkanı adayı olacağı iddiaları gündemde bomba gibi düşen İçişieri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında açıklamada bulundu.

31 Mart seçimlerine kısa süre kala adayların isimleri gündeme daha sık gelmeye başladı. Özellikle 3 büyük şehirde kimlerin aday gösterileceği merak konusu. İktidarı yeniden almak isteyen AK Parti'de adı ön plana çıkan isimlerden biri de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı, günlük olarak yayın yaptığı kanalından Yerlikaya hakkında açıklamada bulundu.

İstemediği için listede

Fatih Altaylı Yerlikaya'nın adaylığına yönelik olarak sözleri şöyle; "Adı epeydir geçiyor. Hatta seçmenin seküler kanadına, daha fazla önemseyen kadına sıcak gelecek mesajlar vermesinin ardında adaylık durumunun olduğu söyleniyor. Ama adı listede var. Bazı isimler gerçekten vardı ama bazıları ise medyaya üfürülen isimlerdi. Üzerinde durduğumuz adaylardan biri Yerlikaya'ydı. Belediye adayı olmak istemediği için Ali Yerlikaya listeye eklendi. Olumsuz yanıt veren tek kişi kendisiydi. Ama bu görevden kaçacağı anlamına gelmez. Sayın Erdoğan aday gösterirse geri çeviremez. Ama kendisiyle ilgili handikapı Konyalı olması. İstanbul'da Karadeniz veya doğu kökenli adaylar ön plandaydı genelde. Sadece bu olumsuzluktan konuşulabilir"

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.