Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İmamoğlu ve Ortaylı ile müze gezdi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İmamoğlu ve Ortaylı ile müze gezdi
Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Dr. Frank-Walter Steinmeier bugün İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve tarih profesörü İlber Ortaylı ile birlikte müze gezisine katıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve beraberindeki heyet bugün sabah 11.30’da resmi temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Steinmeier, İstanbul’daki ilk gezisini Sirkeci Tren Garı’nde Demiryolu Müzesi’ndeki göç sergisine gerçekleştirdi. Alman Cumhurbaşkanına gezisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlber Ortaylı da eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyareti kişisel X hesabından duyurdu. Almanya Federal Cumhurbaşkanı Dr. Frank-Walter Steinmeier'i Almanya’ya iş gücü göçünün başladığı noktada karşıladıklarını belirten İmamoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı ile birlikte Demiryolu Müzesi’nde göç ile ilgili sergiyi gezdiklerini dile getirdi. İmamoğlu, gezide İlber Ortaylı’nın anlatımıyla kendilerine eşlik ettiğini de sözlerine ekledi.

İmamoğlu’nu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Almanya Federal Cumhurbaşkanı Dr. Frank-Walter Steinmeier'i Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Sirkeci Tren Garı’nda karşıladık. Yaptığımız karşılıklı görüşme sonrasında Demiryolu Müzesi’ndeki göç ile ilgili sergiyi İlber Ortaylı’nın anlatımıyla gezdik”

glxlt-2wkaegq94.jpeg

glxlt-xwkaamnik.jpeg

glxlt-yxeaaro2u.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.