Alzheimer hastalarına şifa

Alzheimer hastalarına şifa
Beylikdüzü'nde bulunan alzheimer hastalarının tedavi gördüğü Özel Huzur Vadisi Bakım Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı İsmail Demir; alzheimer hastalarının bakımı için merkezde 7/24 sağlık personeli bulunduğunu ve ihtiyaç duyulan tüm tıbbi malzemeler mevcut olduğunu belirtti

Beylikdüzü'nde hizmet veren Özel Huzur Vadisi Bakım Merkezi'nin uzmanı İsmail Demir, Damga'ya konuştu. Alzheimer hastalarına hizmet verdiklerini belirten Demir; “Engelli sağlık kurulu raporu bulunmak şartıyla ve raporda alzheimer ya da demans teşhisinin olması şartıyla , aile yakınları ile sözleşme hazırlayıp merkeze özel hasta alımı yapılabilmektedir” dedi.

Alzheimer hastalarının merkezde gördüğü tedavi ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Alzheimer hastalığının kesin bir tedavisi yoktur ancak ilaç ve semptomatik tedavi ve davranışşal uygulamalarla Alzheimer hastasının anlama ve kavrama yeteneği ile davranışsal (giyinme, yemek, diş, banyo, hijyen, yakınlarını tanıma) bulgularında oluşan sorunların azalmasına yardımcı olunabilir. Merkezimizde ilaç tedavisi mevcuttur.

Merkezde yaşanan sağlık problemleri olduğu zaman müdahale ediyor musunuz?

Merkezde 7/24 sağlık personeli bulunmaktadır ve ihtiyaç duyulan tüm tıbbi malzemeler mevcuttur. Hastaların sağlık takibi devamlı yapılmaktadır. Ciddi bir müdahaleye ihtiyaç duyulduğunda hastanelere yönlendirme yapılmaktadır.

Merkeze dışarıdan özel hasta alınabiliyor mu?

Engelli sağlık kurulu raporu bulunmak şartıyla ve raporda alzheimer ya da demans teşhisinin olması şartıyla , aile yakınları ile sözleşme hazırlayıp merkeze özel hasta alımı yapılabilmektedir.

Devletin sağladığı olanakları ve prosedürü anlatabilir misiniz?

Merkezimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir merkezdir. Engelli sağlık kurulu mevcut olan (Alzheimer ve Demans teşhisi olan) ve %50 nin üzerinde engel oranına sahip kısmen bağımlı ve tam bağımlı engellilere 7 /24 yatılı bakım hizmeti verilmektedir. 7/24 yatılı bakım hizmetinin içinde ; engellinin sağlık takibi , psiko-sosyal destek ihtiyacı , bakım hizmetleri bulunmaktadır. Merkezde bulunan sağlık personelleri , bakım personelleri ve meslek elemanları (sosyal hizmet uzmanı , psikolog , gerantolog ) iş birliği ile verilen çeşitli hizmetlerimiz mevcuttur.

Dilek Bozkurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.