Amatör balıkçılık yasaklanmalı

Amatör balıkçılık yasaklanmalı
Deniz canlılarının yok olma tehdidiyle yüz yüze olduğunu belirten Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşpınar, "Av yasakları döneminde amatör balıkçıların avcılık yapması da engellenmeli. Onların gözüne küçük gelen bir kilogram havyarlı balık aslında sezonda karşımıza çıkacak binlerce balık demektir” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre su ürünleri üretiminin 2020 yılında yüzde 21,3 azaldığına dikkat çeken Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Altınbaş Üniversitesi Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, "Bu duruma yol açan temel etkenler deniz ve çevre kirliliği, küresel ısınma ve avcılık politikalarıdır" diye konuştu.

Kirlilik dengeyi bozuyor

Çevre kirliliğinin sadece insan kaynaklı olduğunu belirten Taşpınar, "Evsel ve endüstriyel atıkların tamamen arıtılmadan denizlere verilmesi, tarım ilaçlarının akarsular ile denize karışması, denizde yaşanan kazalar ve suya petrol karışması kirliliğinin başlıca nedenleridir. Kirliliğin doğanın dengesini bozduğunu ve Marmara Denizi’nde bir çevre felaketine yol açan müsilaj temizlense dahi bir süre sonra yeni sorunların ortaya çıkar. Hepimize düşen görevler var. Bireyler olarak denize çöp atmamamız, atanları engellememiz ve bu arada su tüketimini asgari düzeye indirmemiz bile kirliliğin azalmasına katkı sağlar" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.