Ara tatil başlıyor! Üç tatil birleşiyor! Okul tatili ne zaman bitecek?

Ara tatil başlıyor! Üç tatil birleşiyor! Okul tatili ne zaman bitecek?
Öğrencilerin merakla beklediği ara tatil bugün başlıyor. Hem okul tatili, hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan bir arada!

Ali Ozan Birerdinç - 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi nedeniyle okulların yarı yıl tatili iki hafta uzamıştı. Bu nedenle her yıl nisan ayında yapılan ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oluyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilin yapılacağını açıklayarak tatil günlerini de belirtti.

Hem resmi hem dini bayram bir arada!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim takvimine göre, ilk ve ortaöğretim kurumları 14 Nisan itibariyle ara tatile giriyor. Ancak bu yıl ara tatil iki farklı resmi tatille daha birleşiyor. Hafta sonları dahil 9 gün olarak düzenlenen tatil, 2023 yılında Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına da denk geliyor. Bu göre, 14 Nisan Cuma günü başlayacak okul tatili, 21 Nisan’da kutlanacak Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Pazar günü kutlanacak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını da içine alarak 24 Nisan gününe kadar sürecek.

Okula dönüş ne zaman?

Toplam 9 günü kapsayacak ve üç tatilin bir arada yaşanacak okul ara tatili 24 Nisan Pazartesi günü okulların açılması ile son bulacak.

Öğretmenler, 9 günlük ara tatil boyunca idari izinli sayılacak.

Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Son ara tatilin yaşanmasının ardından okullar eğitim döneminin sonuna kadar açık kalacak. 2023 yılı eğitim öğretim dönemi 16 Haziran günü son bulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.