Aracını yıkatana dezenfekte bedava

Aracını yıkatana dezenfekte bedava
Beylikdüzü Yaşam Vadisi 1. Etap girişinde hizmet veren Carlive Oto Yıkama önemli bir kampanya başlattı. Bütün dünyayı kasıp kavuran Corona virüsüne karşı harekete geçen Carlive Oto Yıkama, aracını yıkatan müşterilerine kolaylık sağlayarak, ücretsiz bir şekilde araç dezenfektesini de yapıyor

Corona virüsü nedeniyle dünya genelinde 10 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de de vaka sayısı 2 bini üzerine çıkarken 60'a yakın vatandaşımız yaşamını yitirdi. Virüse karşı en etkili mücadele olan dezenfekte çalışmasını müşterilerinin hizmetine sunan Carlive Oto Yıkama, ücretsiz olarak araç dezenfektasyonu yapacağını duyurdu. Carlive Oto Yıkama'ya gelip aracını yıkatanlar için sağlanan kolaylık virüs nedeniyle tedirgin olanları sevindirdi. İşletme yetkilileri, araçların hem iç hem de dış dezenfektesinin yapılacağını belirterek, ek bir ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

Klima filtresini yenileyin
Uzmanlar Corona virüsüne karşı kişisel temizliğin yanı sıra araç sahiplerinin de araçlarını temizlemesi gerektiğini vurguladı. Virüsten korunmak için araç sahiplerinin en detaylı şekilde temizlik yapması gerektiğini belirten Uzmanlar, "Çünkü arabası olanlar hemen her gün araçlarını kullanıyor ve bundan dolayı araçların detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Araba temizliğinde ise en fazla temas edilen yerlerin en iyi şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Bir arabanın içi, araç sahibi ve yolcuların fazlasıyla zaman geçirdiği yerlerdir. Kirli eller, dış etkenler, toz, araçta geçirilen zaman arttıkça bakteri ve mikropların artmasına neden olur. Araç temizliğine başlamadan önce ilk olarak klima bakımınızı yaptırın. Klimanızın polen filtresini zamanı gelince kesinlikle yenileyin. Bu filtrelerin 3 ay arayla bir olarak temizlenmesi gerekmektedir. Filtreyi değiştirdikten sonra ve klimayı açtığınızda en az 5 dakika kadar camları açık tutun. Klima ilk açıldığındaki havayı solumayın" uyarısını yaptı.

beylikdüzü oto yıkama

Döşemeleri temizleyin!
Araçtaki döşemeleri temizlenmesi gerektiğini ifade eden Uzmanlar, "Halı, koltuk kumaşı gibi yerler bakteri ve mikropların en fazla türeyebileceği yerlerdir. Bundan dolayı aracınızdaki halı, kumaş içeren yerleri en iyi şekilde temizleyin. Otomobilin içinde hemen her alan ellerimizle temas ederiz. Kapı kolu, direksiyon, bagaj kapağı gibi en fazla temas edilen yerleri en iyi şekilde dezenfekte edin. Bundan dolayı bu yerlerin her zaman temizlenmesi gerekmektedir. Araç sahipleri genellikle kullanmadıkları şeyleri torpido gözüne atmaktadır. Bundan dolayı torpido gözleri bakterilerin ve mikropların en fazla türeyebileceği yerlerdir. Torpido gözünde çöp biriktirmeyin ve bu çöpleri her zaman temizleyin. Bu yerlerin Koronavirüse karşı en dikkatli ve en iyi şekilde temizlenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

beylikdüzü oto yıkama

GEREKSİZ ŞEYLERİ ÇÖPE ATIN!
Uzmanlar son olarak araç temizliğinde alınması gereken tedbirleri sıralayarak, "Aracınızda gereksiz şeyleri tutmayın ve çöpe atın. Aracınızı sürekli iç ve dış yıkamaya verin. Elinize elidiven geçirin ve bir kovaya çamaşır suyu koyup içini suyla doldurun. Daha önce kullanılmamış olan temiz ve tüy bırakmayan bir bezi kovaya sokup çıkarın. Bu bezin sulu kalmaması ve ama hafif nemli olmalıdır. Şimdi, araç direksiyon simidini, kokpitteki yüzeyleri, kapı iç kolları ve dış kollarını, bagaj kapağını detaylı bir şekilde temizleyin. Daha sonra bagaj içini de bu kovadaki suyla silin. Aracı tüm kapıları açık olacak şekilde havalandırın. Ayrıca aracınızı sürekli havalandırmaya dikkat edin" uyarısında bulundu. BARIŞ KIŞ

beylikdüzü oto yıkama
beylikdüzü oto yıkama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.