AREV çocukların hayatını değiştirecek!

AREV çocukların hayatını değiştirecek!
Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan ve Başkanlığını İlter Avşar’ın yaptığı Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Eğitime destek gecesi düzenledi.

İlter Avşar'ın başkanlığını yaptığı Ardahan Eğitim Vakfı, (AREV) “Geleceği Birlikte Okutalım” mottosuyla eğitime destek gecesi düzenledi. Gecede konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Burada yapmak istediğim şey beraber çalışmak, ekip arkadaşlarımız ile çocuklarımızın hayatını değiştirecek işlere imza atmaktır. Bu Ardahan’da da geçerli. İstanbul’da da geçerli” dedi

Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan ve Başkanlığını İlter Avşar’ın yaptığı Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Eğitime destek gecesi düzenledi. Ardahan Eğitim Vakfı'nın gecesine CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fox Tv Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert, Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, iş insanı Volkan Süt ve çok sayıda iş insanı, gazeteci, sanatçı ile STK temsilcileri katıldı.

iceri.jpg

Kardelenlerimizi yalnız bırakmadık

AREV’in “Geleceği Birlikte Okutalım” mottosuyla düzenlediği gece de davetlilere teşekkür konuşması yapan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar “Kuruluşumuzdan bu yana siz değerli hemşerilerimizin de katkılarıyla binlerce öğrencimize burs verdik. Bunun yanı sıra okullarımıza tadilat desteği verdik. Yine pandemi döneminde öğrencilerimize 250 adet tablet desteğinde bulunduk. Kardelenlerimizi bu süreçte yalnız bırakmadık. Ardahan 23 Şubat Okulu ile Bilim Okuluna iki adet kodlama sınıfı kurduk. Bu sınıflarda kodlama öğrenen öğrencilerimiz İstanbul'da yapılan yarışmada birinci oldular. Ülkemizde birinci olan Ardahanlı çocuklarımız Cinde yapılan ülkeler arası kodlama yarışmasında ise ilk ona girerek ülkemize ve bize büyük gurur yaşattı. İtşe AREV olarak geleceğimiz dediğimiz çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı” dedi.

deniz-zeyrek.jpg

Destek verenlere teşekkür etti

AREV Başkanı İlter Avşar, metropollerde her alanda mesleğinde başarılı olan Ardahanlıların desteklerinin önemine değindiği konuşmasının devamında, “Faruk Demir, Doğan Şentük gibi ülkenin her kesimi tarafından tanınan bu insanlarımızın vakfımıza verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Medyada ki en büyük destekçimiz Doğan Şentük'e bu organizasyonu yapmamızda bize ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin'e, yine vakfımıza desteklerinden ötürü iş insanımız Yakup Süt'e ve Gazeteciler Mehmet Mert ve Deniz Zeyrek'e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ekip arkadaşlarımızla çalışacağız

Gecede konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de bir Ardahanlı olarak eğitime her anlamda önem verdiğini hem Şişli'de hem de Ardahan'da çocukların hayatına umut olabilmek için canla başla çalıştığını söyledi. Keskin, “Burada yapmak istediğim şey beraber çalışmak, ekip arkadaşlarımız ile çocuklarımızın hayatını değiştirecek işlere imza atmaktır. Bu Ardahan’da da geçerli. İstanbul’da da geçerli. Dolayısıyla artık bizim de doğduğumuz topraklara borcumuz var ama bu coğrafyada artık geldik çoğumuz Ankara’dan, İstanbul’a ya da başka yerlere yerleştik. Hepimizin her yerde ciddi rol üstlenmeye ihtiyacı var” şeklnide konuştu.

kutu-foto.jpg

Bizim coğrafyada zeka geni var

Gecede konuşan Gazeteci Deniz Zeyrek ise AREV'in eğitim için büyük bir mücadele verdiğinin altını çizdi. Zeyrek, “Bütün bunları tırnakları ile, dişleri ile yaptığından adım adım kadar eminim. Onun için bütün Ardahanlıları tebrik ediyorum. Büyük bir yaşam mücadelesi gerektiriyor bu. Bunu başarabilmek. Bunun altında da en büyük kaynaklardan biri eğitim ben hep şunu söylerim aslında çok da ayırmak istemiyorum. Kars, Ardahan, Iğdır vs bizim coğrafyada bir zekâ geni var. Ayrıcalıklı doğuyoruz” dedi.

AREV'in özel bir çabası var

Eğitimde ciddi sorunlar olduğunu bu sorunların AREV gibi kurumların özel mücadelesiyle omuzlanabileceğinin altını çizen Zeyrek, “Eğitim sorunları politika meselesinin üstündedir. Eğitim yok ise bunun parti ile falan bağlantısı yok. Bu bir sistem sorunudur. Zihniyet sorunudur. Ne yazık ki bizim ulaşabildiğimiz eğitim imkanlarına bugün o coğrafyada çocuklar ulaşamıyor. Hem içerik olarak hem akademik olarak. Bu nedenle de AREV gibi vakıfların buradaki insanlar gibi özel çabaları çok belirleyici oluyor. Ben hep şunu diyorum her birimiz bir çocuğun hayatına dokunsak her birimiz bir çocuğun hayatını değiştirsek o topraklardaki çocukları kast ediyorum. O şehir bugünkünden çok daha iyi bir yerde olurdu, hakkettiği yerde olurdu” şeklinde konştu.

AREV yüce bir amaçla kuruldu
AREV'e ve İlter Avşar'a eğitime desteklerinden dolayı teşekkür eden Fox Tv Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de “Pek çok derneğimiz var, Ardahan’ın, Ağrı’nın, Kars’ın, Iğdır’ın birçok derneği var. Tabii hepsi çok kıymetli bizim için. Fakat tabii bu derneklerin genelde yılda bir kez toplandığı, bu hem şehri bağlarını güçlendirmenin çok kıymetli olduğunun bilincinde oldukları için de bunu yapıyorlar. Bence bu bilincin daha üstünde bir şey yapmak gerekiyordu. O da Ardahan Eğitim Vakfı yani AREV. Ardahan Eğitim Vakfı’nın çok yüce bir amaç üzerine kuruldu. Yani oradaki kardelenler, kardelenlere imkân tanındığında çok daha buradaki birbirinden kıymetli isimlerden çok daha ileri gelebilecek, bilinçli, vasıflı çocuklarımız var. Ve bu çocuklara el uzatılması gerekiyor. Bizim sevgili Profesör Doktor Selçuk Şirin, onun da ismini vermeden geçmeyeyim, o da burada, annesi ile birlikte. Annesi Yıldız teyzenin de çok güzel bir sözü var 'öğrenilmiş çaresizlik.' O öğrenilmiş çaresizliği aştık. Yani artık orada değiliz. İkinci yüz yıla farklı giriyoruz. Daha dinamik giriyoruz. En azından metropollerde güçlüyüz. Bir kere siyasetin çarpanıyız. Ardahanlılar, bölge olarak, Iğdır olarak, Karslılar olarak siyasette çarpanız. Medya da çarpanız. İş dünyasında çarpanız. Bizi göz ardı edemezler. Türk siyaseti de göz ardı edemez, Türk medyası da göz ardıedemez, Türk iş dünyası da gözardı edemez. Bu önemli bir kazanım. Bunu bir kenara koyalım” dedi.

İdealimiz çocukları okutmak

“Öncelikle bütün idealimiz bu çocukları okutmak. Biz tabii, az önce, İlter başkanımız saydı, robotik sınıf açtık. İşte birtakım faaliyetlerde bulunduk. Paralar topladık. Bağışlar topladık onlar için ama benim için en kıymetlisi Türkiye Eğitim ve Gönüllüler Vakfı yani TEGV” diyen Şentürk bunun sebebini ise şöyle anlattı; “Koç Grubu'nun da eski CEO'sudur kendileri. Bundan beş yıl önce. Değil mi İlter? 5-6 yıl önce TEGV'e gittik. Kendimizi anlattık. İşte hepimiz eğitime gönül vermiş ailelerden geldiğimizi, bunu gerçekten çok böyle halisane duygular ile yapacağımızı anlattık. Ve Cengiz abi diyorum, Cengiz Bey ile tanışmamızdan yıllar sonra bir dostluğumuzda oldu. Abi dememde sakınca yok. O da Erzurum’dan çıkmış koskoca Koç Holding'in tepesine gelmiş biri. Kabul edelim. Dinledi beni, tabii adam kaç yıllık iş insanı. Kimler gelmiş, kimler geçmiş, bizim gibi belki kaç tane talepkâr dernekler ile karşılaşmış. Fakat o samimiyetimizi, o heyecanımızı görüp dedi ki; “Arkadaşlar size ben en büyük iyiliği yapayım. Ben dedi sizin toplayacağınız bütün bağışların yanı sıra TEGV'in damgasını vururum” dedi. Açık çek yani. Biz şoktayız. Biz oradan en fazla iki tane ateş böceği otobüsünü alıp, Ardahan’a götürüp, o çocukları kitaplar ile tanıştırıp, onlara yeni bir dünya çizeriz diyorduk. Yani kitabı olmayan, kütüphane görmemiş Ardahan’ın köyleri, işte Posof, Hanak, Çıldır, bütün buraları gidip, orada ateş böceği tırları yerine adam çok daha büyük bir şeyi bize sundu. Fakat en büyük talihsizlik pandemiye yakalandık. Yani pandemide ne bir bağış yapabildik ne ateş böceği otobüslerini, topraklarımıza, kıymetli topraklarımıza, kıymetli çocuklarımıza götürebildik. Maalesef yapamadık. Ardından yine bir şeye teşebbüs ettik.”

AREV başak şampiyonu!

AREV'e övgüler düzen Gazeteci Mehmet Mert de, “ABD'de her yıl yılın çiftçilerine başak şampiyonluğu ödülü veriliyor. O yıl da yılın çiftçisine başak şampiyonluğu ödülü verilirken sunucu diyor ki; “Başaklarınızın güzelliğini neye borçlusunuz?” - Çiftçi de diyor ki; “Komşu tarlaların başaklarının güzelliğine.” Sunucu da; “Madem komşu tarlalarının başakları güzel siz niye ödül aldınız” diyor adam da; “Benim başağım daha güzel” diyor. Yani bunun gibi. Ben STK'larda hemşehri derneklerine karşıyım. O kadar çok tabela derneği var ki. Ama ben AREV'i o başak şampiyonu olan çiftçi gibi başak şampiyonu ilan ediyorum. Keşke bütün STK'lar böyle güzel şeyler yapsın” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.