AREV'i yaşatalım çocuklar yaşasın

AREV'i yaşatalım çocuklar yaşasın
Ardahan Eğitim Vakfı’nın (AREV) 10'uncu kuruluş yıldönümü düzenlenen ‘Eğitime Katkı Gecesi’yle kutlandı. Gecede konuşan AREV Başkanı İlter Avşar, “AREV olarak çocuklarımızın eğitimine katkı verme amacıyla çalışıyoruz. Nitekim bu anlamda geçmişte dokunduğumuz çocuklarımız Çin'de robotik kodlama alanında birinci oldular. O nedenle diyorum ki; AREV'i yaşatalım ki çocuklarımız yaşasın” dedi

Kısa adı AREV olan Ardahan Eğitim Vakfı’nın düzenlediği ‘Eğitime Katkı Gecesi’ İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Doubletree By Hilton Hotel’de gerçekleşti. AREV’in başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı geceye, siyasetten, sanata ve iş dünyasına kadar birçok isim katıldı. Yemekli yapılan gece, Ardahan'ı  ve AREV'i tanıtan video slayt gösterisiye başladı. Cansu Yolcu'nun şarkılarıyla renk kattığı geceye katılım yoğundu. AREV’in düzenlediği 10'uncu kuruluş yıldönümü ve ‘Eğitime Katkı Gecesi’ne Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt, Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Damga Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Mert, İş insanı Sabri Yiğit, FOX TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk başta olmak üzere birçok isim katıldı.

AREV kocaman bir aile oldu

Gecenin ev sahipliğini üstlenen AREV Başkanı İlter Avşar, “Kısa adı AREV olan Ardahan Eğitim Vakfı’nın düzenlemiş olduğu eğitime destek gecesine katılımlarınızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün bizim 10'uncu Kuruluş yıldönümümüz. AREV 10 yaşında. 2012 yılında eğitim gönüllüsü, Kurucular Kurulu Üyesi can dost, güzel insan sevgili Metin Akdemir Beyefendi’nin işareti ile kurduğumuz vakfımız 10. Yılını geride bıraktı. Bu süreçte bütün enerjimizi kurumsallaşmaya ayırdık. Amacımız denetlenebilir, hesap verebilir, profosyonel bir STK olmaktı. Bunu da sizlerin desteğiyle başardığımıza inanıyoruz. İşte AREV 10 yılında kocaman bir aile oldu. AREV sizsiniz. AREV Doğan, Hülya, Gürsel, Sabri, Selami, Erdoğan’dır. Yani biziz, sizsiniz. İstiyoruz ki AREV büyüsün, yaşasın. AREV’e herkesin sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Ardahanlı çocuklarımıza yani kar tanelerine dokunulduğunda neler olabileceğiniz hepimiz gördük. Ardahan’ın kar taneleri Çin’de 356 takım arasında ilk 10’a girerek değil Ardahan’ı ülkemizi uluslararası alanda başarı ile temsil ettiler. Dokunarak, imkan vererek, neler yapılabileceğini görmüş olduk” dedi.



Her zaman destek veririm

Gecede konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de her zaman çocukların eğitimine destek vereceğinin sözünü verdi. Keskin, “Doğdumuz topraklara borcumuzu ödemeliyiz. Bugün İstanbul'dayız ama memleketimize de her zaman borçluyuz. Benim Ardahan'da okuduğum yıllarda bir sürü başarı hikayesi yazan, arkadaşım vardı. Geçmiş yıllarda AREV bir şey yaptı ve robotik alanda çocuklarımız Ardahan'ı dünyaya tanıttı. İşte bu şekilde çocuklarımızı yetiştirmek, tanıtmak hepimizin borcu. Son derece nitelikli kadrolara sahibimiz benim de üzerime ne düşerse, Ardahan'daki çocuklarımıza el uzatacağım. Bunu bir vatan görevi olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim için sorumluluk almalıyız

Gazeteci Doğan Şentürk de AREV'e destek vermenin elzem olduğunu belirterek, Ardahan için eğitimin önemine değindi. Şentürk, “Ardahan'da bugün gastronomimiz var, turizmimiz var. Eğitim anlamında çok değerli üniversitelerde öğrenim gören hemşehrilerimiz de var. Ticarette, turizmde, medyada çok önemli isimler yetiştirdik. Kimisi ağabeyimiz, kimisi kardeşimiz. Hepsi bize mutluluk veriyor. Ama bunu artırmamız gerekiyor. Bakın maalesef pandemi sebebiyle 3 yıldır bir şey yapamadık. 3 yıl önce robotik sınıfta kalmışız. Bunu daha da ileri götürmeliyiz. Pandeminin bize öğrettiği şey sadece aşı olmak, maske takmak değil. Pandemi dünyaya bir şey öğretti. Nedir bu? Sosyal politikalar. Sosyal politikalar istikrar demek. Sosyal politikalar halka dokunmak demek. Biz buradan ne öğrendik? Bölgemize karşı bir şeyler yapmalıyız. Eğitim için sorumluluk almalıyız. Siyasette konfor alanını bozamazsanız bir şey göremezsiniz ya. Eğitim konusunda da konfor alanını bozacağız. Herkes sorumluluk alacak, elini taşın altına koyup eğitime destek vereceğiz. AREV'in amacı işte budur. Bizlerin buradan kişisel bir beklentisi yok” dedi.


mehmet mert

AREV'i yürekten kutluyorum

Gecede konuşan Gazeteci Mehmet Mert de AREV'in eğitim alanındaki katkılarının çok önemli olduğunun altını çizdi. Mert, “Eğitim alanında kim ne destek veriyorsa, elini taşın altına koyuyor ve adım atıyorsa çok önemli işler başardığını söyleyebilirim. Bütün eğitim gönüllülerinin yüreklerinden öperim. Bugün baktığımızda Ardahan Eğitim Vakfı'nın (AREV) da çok önemli işlere imza attığını, duyarlılık gösterdiğini görüyoruz. Bakın mesela ülkemizde Avrupa Birliği konseptinde kurulan kalkınma ajansları, eğitim alanında hizmet verilsin diye kuruldu. Ama o ajanslar gelen fonları değişik yerlere harcamaktalar. Ülkemizde 47 tane kalkınma ajansı var oysa bu ajanslar öğrencilere, teknolojiye yönelik fonlar ayırmadılar. O nedenle AREV gibi eğitim alanında hizmet veren STK'ları gönülden kutluyorum. Örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin AREV gibi kurumlara destek vermeye davet ediyorum. Bugün de burada gönüllerinden eğitime destek vermek geçen insanları bir arada görüyorum. Bu tür çalışmaların ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.