Artı 1 kat istiyoruz!

Artı 1 kat istiyoruz!
Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İBB Saraçhane binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Kerimoğlu, artı 1 kat istediklerini ifade etti

SELVİ SARITAÇ - İstanbul'un deprem riski altındaki Bakırköy ilçesinin dönüşümü için hazırlanan bölge planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kasım ayı oturumunda, AK Parti, MHP, CHP ve İyi Partili grupların oy birliği ile kabul edilmişti. Yaklaşık 110 bin kişinin yaşadığı Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı, Yenimahalle, Kartaltepe, Zuhuratbaba ve Osmaniye mahallelerini dönüştürmek için hazırlanan planlara itiraz, CHP’li meclis üyelerinden gelmiş, binaların yenilenmesini teşvik edecek, gerçekçi, uygulanabilir, bütüncül ve adil bir plan olmadığı dile getirilmişti. 

Karşılıklı konuşalım

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu’nun İBB Meclis toplantılarının yapıldığı Saraçhane binasının önünde yaptığı açıklamaya katılan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Herkes lafa lafa gelince depremi siyaset üstü bir konu olarak ifade ediyor. Ancak, iş siyasete gelince Bakırköylülerin analarının ak sütü gibi hakkı olan +1 kat imar hakkını esirgiyorlar” dedi. Kerimoğlu, AK Parti Gurup Başkanı Tevfik Göksu’yu eleştirerek, “AKP’li Grup Başkanvekili eline bir sopa alıyor, haritaların önüne geçiyor, güzel güzel nasıl kentsel dönüşüm yaptıklarını, hatta CHP’nin, meslek odalarının nasıl engel olduğunu anlatıyor. Ya bir gün gel de karşılıklı o televizyonda kimin hakkını kim gasp ediyor karşılıklı konuşalım” şeklinde meydan okudu. 

Bu kabul edilemez

Göksu’ya serzenişlerine devam eden Kerimoğlu, “Sen yaşlı, emekli, yoksul Bakırköy halkının hakkını, +1 kat imar hakkını vermiyorsun ama Esenler’den çok daha büyük bir araziyi bir protokolle uyguluyorsun. Yahu o protokol hakkını bir kere de Bakırköy’e ver. Esenler Belediyesi’ne verilen o hakkın içinde sadece Bakırköy’ün değil, İstanbullu'nun değil, 85 milyon halkın hakkı var. Sen deprem toplanma alanlarını imara açacaksın, yeşil alanları, orman alanlarını, su havzalarını imara açacaksın, kendi yandaşına rant yaratacaksın. Buna asla müsade edemeyiz. Neymiş orası askeri alanmış. Askeri alan kimin malı? Sen Bakırköy’deki yoksulların hakkını gasp et, sonra 85 milyon halkın hakkını bir protokolle dönüşüm yapıyoruz de. Bu kabul edilemez”  tepkisini gösterdi. 

Birebir ev istiyoruz

TOKİ ve Emlak Konut’un da dar gelirli ve yoksul vatandaşları ev sahibi yapmak için kurulduğunu, gerçekte ise öyle olmadığını ifade eden Kerimoğlu, TOKİ ve Emlak Konut’un Bakırköy’de de yaptığı kentsel dönüşümleri, metrekare birim fiyatını 5 bin dolara sattığını  iddia ederek, “Bu mudur halktan, yoksuldan yana olmak?” diye isyan etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da İş Bankası Konutlarının yıkım töreninde söylediklerini hatırlatan Kerimoğlu, “Çok güzel bir uygulama olmuş. Kat maliklerine mevcut dairelerinin yüzde 30 büyüklüğünde daire yapılıyor. Sayın Büyükşehir Başkanımız, Bakırköy halkının tamamı ayrıca yüzde 30 büyük değil, bire bir evini istiyor. +1 kat imar artışı verin, biz bu sorunları kökten çözelim” diyerek İBB Meclisi'nden geçen planların asla kabul edilemeyeceğini söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum