Arzum Yeşilbayrak: Elimden geleni yapacağım

Arzum Yeşilbayrak: Elimden geleni yapacağım
Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi muhtar adayı Arzum Yeşilbayrak, Damga'ya konuştu. Mahallede yaşayan herkese eşit hizmet vereceğini dile getiren Yeşilbayrak, “Elimden geleni yapacağım. Bunun için söz veriyorum” dedi

Adnan Kahvaci Mahallesi'nde 2 dönem azalık yapan Arzum Yeşilbayrak, Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu. Azalık sürecinde ciddi bir deneyim elde ettiğini belirten Yeşilbayrak, yeni dönemde de elinden geleni yapacağını ifade etti.

Aday olmaya nasıl karar verdiniz? Birinci aza mıydınız?

Ben birinci aza değildim, hatta beni hiç yazmaması gerektiğini de söyledim. Çünkü ben her zaman arkadaşımın arkasındaydım. İsmimin orada bir kıymeti oladığını düşünüyordum ama yinede sağ olsun yazdı. Mücadelemizi o günden itibaren vermeye başladık.

Türkiye'nin en büyük mahallerinden biri olan Adnan Kahveci Mahallesi'nde aday oldunuz. Neden böyle bir karar verdiniz?

10 yıldır burada görev yapıyorum, muhtarımla birlikte, bir çift yeşil gözün ışığında onların derneğinde çok güzel işler yaptık, bunun devamını getirmek istiyorum. Ekibime çok güveniyorum. Başarının dürüstlükten, çalışkanlıktan ve samimiyetten geçtiğini bildiğim için çalışkanlığıma da çok güveniyorum yaptığımız işlerden zaten belli.

Şayet kazanırsanız ilk icraatınız ne olacak?

Bizim mahallemizde farklı gelir düzeyi olan aileler yaşıyor. Mahallemizin üst kısımlarında bize ihtiyaç pek yok ama aşağı kısımlarda bize ihtiyacı olan aileler var. Biz de 580 aile kayıtlı. Bugüne kadar hep onlar ile birlikteydik. Benim ilk yapacağım şey, hatta hazırlıklarına başladım, mağdur ailelerimiz ile dijital ortamda yardım etmek isteyen hayırseverleri birleştireceğim. Şöyle ifade edebilirim, askıda fatura gibi düşünün. Bunun için yazılım şirketleri ile görüşmeler yapıyoruz. Bunun çok ses getireceğine de inanıyorum.

Ana proje diyebilir miyiz buna?

Kesinlikle. Bu projeye çok güveniyorum. Tabii ki başka yapacağımız şeyler de var. Bugüne kadar yaptığımız işler zaten tamamen vatandaşın isteğine göre şekillendi. Taleplerine göre şekillendi. Hiçbirini göz ardı etmedik. Bir aile gibi düşünün, herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Muhtarımız çıtayı öyle yüksek yerde bırakıyor ki benim bu çıtayı aşmam gerekiyor. Elimden geleni yapacağım. Bunun içnde söz veriyorum.

Toplamda kaç muhtar aday adayı var şu anda?

Sanırım 3 ya da 4 olmalı.

Şansınızı nasıl görüyorsunuz? Bu süreci nasıl yöneteceksiniz?

Ekibimle toplanıp toplantı yapıyoruz. Tanıtımın reklamının çok iyi olduğunu biliyoruz. Ve sahaya çıktık çalışıyoruz. Belki siz onları takip edemiyorsunuz ama buraya gelen vatandaşlarımız da adaylığımı öğrendiğinde çok güzel tepkiler veriyorlar. Onlar arkamda ben biliyorum. Bu kampanyayı güzel yürüttüğümüzde çok güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.

4c42846a-98c7-4253-8bca-be042e545edf.jpg

10 yıl boyunca Adnan Kahveci Mahallesi'nde birnevi muhtar kadar sahadaydınız, şimdi aday oldunuz, Adnan Kahveci Mahallesi'nin en büyük sıkıntısı nedir?

10 yıldır zaten bütün bu sorunları muhtarımızla beraber yönetiyoruz. Bütün bu süreçte beraber karar alıyoruz. Tebligatlar konusunda ayrı bir sistemimiz var. Mağdur ailelerimiz için ayrı bir sistemimiz var. Hepsi ile ayrı ayrı zaten ilgileniyoruz. Zaten benim hep yaptığım iş sadece koltuk değişiyor.

7218053c-fe66-473c-a0b9-9013ef91eab9.jpg

Muhtarlık giderlerini nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?

Çok şükür eşlerimiz hep destek oldu bize bugüne kadar. Hiçbir zaman dışarıdan sponsor kabul etmedik. Böyle bir yapımızda yok. O yüzden eşlerimiz sağolsun her zaman arkamızda. Elimden geldiğince, tabii kurum ve kuruluşlarla irtibata geçerek, hepsini ben yüklenemem bu mümkün değil. Mahalle çok kalabalık. İhtiyacı olan aileler çok fazla. Hepsine tek tek tabii yetişemem. Ama eşimle dostumla elimden gelen ve krum ve kuruluşlar ile destekleyerek hepsinin üstesinden geleceğiz.

Adnan Kahveci Mahallesi'nde mülteci ailelerin durumu nasıl?

Yabancıların sayısı fazla ama bize ihtiyaçları yok. Bize çok fazla uğramıyorlar, gelir seviyeleri yüksek. İhtiyaçlı ailelerden değiller. Bu yüzden bizle irtibata geçmiyorlar.

Adnan Kahveci seçmenine, komşularına neler söylemek istersiniz?

Bugüne kadar görev aldığım dönemde de her kapıdan girenin partisine, diline, ırıkına bakmadan insan odaklı bakarak hizmet ettik.

b0b39f32-764a-46a6-a1a8-cfb1fd9e1323.jpg

Beylikdüzünün son 5 yılını nasıl özetlersiniz?

Bize gelen sorunlarla alakalı ilgili birimler ile irtibata hemen geçip, çözümler üretirdik. Dolayısı ile vatandaş bundan çok memnun kalıyor. Yapılmayan onların üstünde olan bazı şeylerde var tabii ki onları kapsamayan, görevi kapsamında olmayan. Bunlar karşılık bulmamış olabilir. Bunları da uygun bir dil ile vatandaşa iletiyoruz zaten.

Seçmen sayınız kaç 2024'te?

72 bine yakın seçmenimiz var.

Bunun kaç tanesi sandığa gider sizce?

50 bini gider diye düşünüyorum. Genelde öyle oluyor. Çok seçim geçirdik, biliyorsunuz.

Rakiplerinize, diğer adaylara bir şey söylemek ister misiniz?

Hepsinin yolu açık olsun. Zaten karşılaşıyoruz bazı programlarda. Hepsinin yolu açık olsun başarılar diliyorum. Sadece tek isteğim centilmence bize yakışır bir şekilde yarışmak.

31d8dbbd-ab9e-4f7a-a985-804c4b185706.jpg

Dijital ortamda işlerimizi halledebiliyoruz, e devletten yapabiliyoruz artık muhtarlara ihtiyaç kalamdı gibi bir düşünde oluştu. Siz buna katılıyor musunuz?

Ben buna katılmıyorum. Çünkü vatandaşın derdini anlatabileceği samimi bir ortama ihtiyacı var. Bence bu konuda muhtarlık çok önemli. Dileğini, isteğini ilettiğinde biz daha çok üst kurumlara ulaşabiliyoruz. Kendini çok rahat hissediyor.

SÜREKLİ TOPLUM YARARINA ÇALIŞTIK

1971 İstanbul doğumluyum. Evli ve bir kız çocuğu annesiyim. 1990 yılından itibaren Beylikdüzü’nde ikamet etmekteyim. Uzun yıllar aile şirketimizde görev yaptıktan sonra kızımın okula başlamasıyla Okul Aile Birliğine katıldım. Bu süreçte elde ettiğimiz deneyim ile yola çıkarak Okul Aile Birliğinde de yol aldığım, can yoldaşım Seyhan Topaloğlu ile birlikte bu süreçte gerçekleştirdiğimiz projeleri daha büyük bir kitleye ulaştırmak için 2014 yılında Adnan Kahveci Mahallesi Muhtarlığı’na seçilmesi ile beraber birçok sosyal sorumluluk projelerine ve bunun yanı sıra mahalle sakinlerimizden aldığımız geri bildirimlerle gönüllü çalışmalarımızı toplum yararına tam gaz devam ettik. İki dönem azalığını yaptığım Adnan Kahveci Mahalle Muhtarlığı’nda ekip olarak kendimizi adadığımız, kurum ve kuruluşlarla tek yürek olup din, dil, parti gözetmeksizin insan eşitliğine önem verdiğimiz bir 10 seneyi geride bıraktık. İki dönemlik aza tecrübemle ben Arzum Yeşilbayrak 2024 yılında yol arkadaşlarımla birlikte bu yolda tekrardan yürümeye adayız.

d30015b9-fd12-461a-8cbe-b9f5edfc3b58.jpg

56a366e1-0c55-4df6-a205-6aabbc757547.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.