Aşı olmamak büyük vebal

Aşı olmamak büyük vebal
Bağcılar Kent Konseyi Toplantısı’nda hem pandemi süreci değerlendirildi hem de aşının önemine vurgu yapıldı. Salgında çözümün bireysel mücadele ve tedbirlerle mümkün olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu, aşı olmadım beni ilgilendirmiyor diyecek bir mesele değil. Çünkü bulaşıcılığı söz konuşu. Bir başka insana bulaştırdığında kul hakkına girersin” dedi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle 1 buçuk yılı aşkın süredir yapılamayan Bağcılar Kent Konseyi, toplantılarına kaldığı yerden devam etmeye başlandı. Uzun zaman sonra gerçekleşen toplantıya yoğun ilgi oldu. Açılışı yapan Kent Konseyi Başkanı Avukat Kerim Aytekin gündem konusunun “Halk Sağlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar” olduğunu söyledi. Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını dileyen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Böyle küresel salgında ayakta duran devlet sayısı çok az. Devletimiz çok büyük bir devlet. İmkanlarımız yeterli. İlçemizde aşı vurulma sayısını artırmamız gerekiyor" dedi.


Kul hakkına girer

Bağcılar ailesi olarak pandemi sürecini çok iyi yönettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise "Virüsle mücadele noktasında Bağcılarlı hemşehrilemizin sağlık ve sıhhatine bir an önce kavuşması noktasında kamu kurumlarımızla birlikte özverili çalışmalar yaptık. Ekiplerin tamamına yakınını bu işe tahsis etmek zorunda kaldık. Problem yaşamadan süreci atlattık ve devam ediyoruz. İnşallah bir an önce kurtuluruz. Bu bireysel alınacak tedbirlerle baş edilecek bir olay. Devletin aldığı tedbirlerin yanında aşı karşıtlarının mitinglerini görüyoruz. Bu, aşı olmadım beni ilgilendirmiyor diyecek bir mesele değil. Çünkü bulaşıcılığı söz konusu. Bir başka insana bulaştırdığında kul hakkına girersin" diye konuştu.


Mutlaka aşı yaptıralım

Protokol konuşmalarının ardından sunum yapan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Süleyman Eser, şunları söyledi: “Geriye dönüp baktığımızda yaşlılarımızın kollarında çiçek aşısız izleri görüyoruz. Yeni nesilde çocuklarımıza böyle bir aşı yapılmıyor. Nasıl ortadan kalktı? Aşıyla ortadan kalktı. Tifo, kolera, difteri gibi birçok hastalık aşıyla tarihe karıştı. Bu hastalığın tedavisi için de günümüzde mutlaka aşı yaptırmamız geriyor. Bu illeti dünyadan kaldırmamız gerekiyor. Mutlaka aşıları yaptıralım." Programa AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, ilçedeki kamu kurumlarından birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları da katıldı.


SATRANÇ MEYDAN’A ÇIKTI

Dünyanın farklı kentlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Bağcılar’da da renkli bir etkinlik düzenleniyor. Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde “Satranç Meydana Çıkıyor” isimli satranç turnuvası gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’ndaki turnuvaya 290 öğrenci katılım gösterdi. Açık alanda kurulan masalarda rakiplerine karşı ter döken çocuklara aileleri destek verdi. Sanat ve sporu destekliyoruz. Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan, sporcuları ziyaret edip başarılar diledi. Çocukların fiziki ve zihinsel gelişimlerini artırmak adına bu tür programlara destek verdiklerini söyleyen Başkan Çağırıcı, “Amacımız analitik düşünen, çözüm üreten ve strateji geliştirebilen nesiller yetiştirmektir. Bağcılar Belediyesi olarak eğitim, bilim, kültür, sanat ve sporu destekliyoruz. İnşallah teknolojiden spora kadar her alanda başarılı yarınlarımız olacak. Turnuvaya katılan sporculara ve onları destekleyen anne ve babalara ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.