Asla imara açılmayacak

Asla imara açılmayacak
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında Atatürk Havalimanı tartışmalarıyla ilgili, "Türkiye'de anlamadan dinlemeden "istemezük" diyenler çıkıyor. Her projeye karşı çıkan bir grup var. Kesinlikle imara açılmayacak, pistler kaldırılıyor algısı doğru değil" dedi

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyıon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bütün dünyayı etkileyen gıda fiyatlarını değerlendiren Kurtulmuş, "3 alanın büyük kriz olduğu konuşuluyor. Gıda, enerji ve su olduğu konuşuluyordu. Özellikle gıdayla ilgili meselenin gündeme gelmesi küresel ısınma ve kuraklaşma. Bir gıda meselesiyle karşı karşıya kaldığımız görünüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Türkiye hazırlıklarını yapmıştır. Türkiye'de tedarik zincirinde sorun yok. Önemli bir kriz alanıdır. Türkiye bir tehlikeyle karşı karşıya kalmayacaktır" dedi.


Miçotakis'e tepki

Yunanistan Başbakano Miçotakis'in ABD ziyareti, sorulşan Kurtulmuş, "Senatoda kimin kimi alkışlayacağına karışacak değiliz. Bizim Yunanistan'a tavsiyemiz şudur, sorunlarda araya 3. ülkeleri koyarak değil karşılıklı çözmeye çalışırsak, sorunlar çözülemeyecek değildir. Türkiye'ye karşı bir tavır olarak bu kadar alkışlandığını düşünüyoruz. Türkiye, stratejik önemi büyük olan bir ülkedir. Böyle bir gerçek ortadayken Türkiye'yi kim göz ardı edecektir. Alkışlama durumunun biraz da NATO'daki tavrımıza cevap olarak geliştiğini düşünüyorum. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Realiteden kopuk bir dış politika yapmıyoruz. Yunanistan'ın şunu artık gördüğünü düşünüyoruz, bölgesel gerçeklere uygun hareket etsin. Bu kadar üsler, silahlandırılan Yunan adaları. Bunun gerekçesi nedir? Buradaki üsler Rusya'ya karşı mı kullanılacaktır. Türkiye, bunun iyi niyetli olmadığının farkındadır. Ne işi var burnumuzun dibinde bu üslerin? Bu, NATO ile ortak menfaatlere hizmet etmiyor. Dünyada adı konulmamış bir 3. Dünya Savaşı zaten başladı. Zaten dünya sisteminde savaş ve çatışma istikrarsızlıktan çıkan bir sonuçtur. Rusya - Ukrayna krizinde de ortaya çıktı, siber savaşlar. Bazı ülkeler bu savaşın devam etmesini istiyor. Türkiye'nin stratejik bakış akışı, tüm gerilim ortamlarının ortadan kalkmasıdır" ifadelerini kullandı.


Garanti verilmeli

Türkiye'nin finlandiya ve İsveç'e NATO vetosusunu da değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye'nin güvenlik endişesi göz ardı edilemez. İsveç'in terör örgütlerine desteği ortada. Türkiye müzakerelerde yeni bir yöntem izliyor. Güvenlik endişelerimiz açık bir şekilde değerlendirilmeli. Türkiye'nin güvenlik garantisi alması lazım. Geri adım atması mümkün olmadığı bir noktadayız. Terör saldırıları var, hayattan koparılmış insanlarımız var, büyük bir bedel ödemiş ülkeden, 40 bine yakın vatandaşının hayatını kaybettiği bir ülkeden bahsediyoruz" açıklamasını yaptı.


Bu algı doğru değil

Atatürk Havalimanı tartışmasına da değinen ve "Türkiye'de anlamadan dinlemeden "istemezük" diyenler çıkıyor. Her projeye karşı çıkan bir grup var" diyen Kurtulmuş, "Pistler korunarak acil durumda kullanılacak. Pistler kaldırılıyor algısı doğru değil. Havalimanı çevresi kesinlikle imara açılmayacak. Pistlerin en azından bir tanesi korunacak. Ümit ediyoruz ki gençlerin cıvıl cıvıl geldiği bir yer olacaktır" ifadelerini kullandı. Yargıtay'ın CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı cezaların bir kısmını onaması hakkında da görüş bildiren Kurtulmuş, "Mahkeme süreçleri siyasetle ilgili süreçler değildir, yargıda devam eden süreçlerdir. Bildiğim kadarıyla dosyaların içeriğinde siyasi sözleri dolayısıyla ortaya çıkmış bir sonuç vardır. Mahkeme süreçleri devam ediyor. AK Parti olarak siyasi yasakların hepsine karşı olduk" ifadelerini kullandı.


GÖÇ MESELESİ İNSANİ SORUNDUR

Numan Kurtulmuş, "Suriyelilerin geri dönüşü nasıl olacak?" sorusuna da "Bu insanlar pikniğe gitmek için gelmediler. Savaştan, katliamdan kaçtılar. Ayaklarındaki terlikle kaçmışlar. 500 bine yakın Suriyeli geri döndü. Güvenli bölgeler sağlandıkça geri dönecekler. Göçmen meselesi Avrupa için, üzülerek söylüyorum, ötekileşmenin, ırk karşıtlığının, faşist bakış açısının sonucudur. Biz Türkiye olarak böyle görmüyoruz. Göçmen meselesi başta insani bir sorundur" cevabını verdi. Kurtulmuş, öğretmen atamalarıyla ilgili de "AK Parti zamanında olağanüstü öğretmen atamaları yapılmıştır. Zaten bu konu Cumhurbaşkanımızın da gündeminde. Eldeki imkanlar, kamu kaynakları el verdiği ölçüde şundan emin olsunlar maksimumu gerçekleştirilmeye çalışılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.