Ata’mızın izinde yürüyeceğiz

Ata’mızın izinde yürüyeceğiz
Pita Gecesi’ne katılan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, mübadelenin geri dönüşü olmayan bir yolculuk olduğunu belirterek, “O gün olduğu gibi bugün de sonuna kadar Ata’mızın izinde yürüyeceğiz” dedi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Büyük Mübadele Derneği tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Pita Gecesi’ne katıldı. Çatalca Kestanelik Mahallesi'nde birlik, beraberlik ve dostlukların daha da sağlamlaştırılması amacıyla düzenlenen gecede, özenle hazırlanmış geleneksel pitalar yine geleneksel ritüeli eşliğinde konuklara ikram edildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve birçok ilçeden çok sayıda misafirin katılım gösterdiği gecede Dernek Başkanı Sabit Semiz bir konuşma yaparak konuklara teşekkürlerini sundu.

Hiç hak etmediler

Amaçlarının mübadele ile yaşanan acıların anısını saklı tutmak ve geçmişi unutmadan genç nesillere hem mübadeleyi hem de gelenek ve kültürlerini aktarmak olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Sabit Semiz, “Mübadiller yaşadıkları acıları, travmayı hiç hak etmediler. Ömürlerinin sonuna kadar ne o toprakları unuttular ne de çektikleri acıları. Onlar bir vatan kaybetmişlerdi. Onlar Rumeli Türkiye'sini kaybetmiştiler. Bunu ömürlerinin sonuna kadar hiç unutmadılar ve kalplerinin en mukaddes yerinde daima taşıdılar. Bugün mübadelenin üzerinden 100 yıla yakın bir zaman geçti. Aradan 100 yıl geçse de bu onurlu miras onca kalp kırıklıklarına rağmen bütün hasletleriyle bizlere miras kalmıştır. Bu dayanışma gecemizde bizlere desteklerini esirgemeyen Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’e, Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e, Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a, bize okul bahçesini açan Kestanelik İlkokulu Müdürümüz Fatih Doğan’a ve Kestanelik Muhtarımız Mehmet Çakır’a gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı zamanda gecemize katılım yapanları buraya ulaştıran Çatalca Travel Sahibi Selim Aras’a, evlerinde yaparak ellerinde tepsileri ile gelen, en güzel Pitaları bizlerle buluşturan emekçi arkadaşlarımıza ve misafirperverlikleri için Kestanelik halkımıza teşekkür ederim" dedi.

Beraber sahip çıkacağız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise gecede yaptığı konuşmada bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Mübadelenin geri dönüşü olmayan bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Allah o kötü günleri bizlere bir daha yaşattırmasın. Biz mübadele ile topraklarımızı bırakıp buralara geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize buraya gelin dedi, buraya geldik. Onun hemşerisi olmaktan, onunla beraber, onun ışığında yürümekten her zaman mutluluk duyuyorum. Cumhuriyet değerlerimize, Atatürk ilkelerimize her zaman, her yerde, hep beraber sahip çıkacağız. Ve sonuna kadar onunla beraber yürümeye ant içtik, söz verdik ve onunla beraber olacağız. Bu geceyi tertip eden Büyük Mübadele Dernek Başkanı Sabit Semiz'i, yönetim kurulunu ve bu gecenin oluşmasında tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. Pita tepsilerinin geleneksel danslar eşliğinde sunulduğu gecede Silivri Ahenk Sanat Kulübü ve Mübadil Ev Hanımları Otantik Halk Oyunları gruplarının gösterileri büyük bir beğeniyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.