Ataşehir işini sıkı tutuyor

Ataşehir işini sıkı tutuyor
Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgınının sürdüğü bu günlerde, Ataşehir Belediyesi tarafından halk sağlığı için Ataşehir’de faaliyet gösteren taksiler ve minibüsler dezenfekte ediliyor

İlçede koronavirüs ile mücadelesini aralıksız sürdüren Ataşehir Belediyesi; hizmet binaları, ibadethaneler, parklar, sokaklar, eczaneler, kuaför, berber ve güzellik salonlarıyla birlikte taksi ve minibüslerde de dezenfekte çalışmasına devam ediyor. Umumî Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca; ticari taksilerin ve minibüslerin faaliyetleri sırasında, gerek araç içi alanın darlığı gerekse bu alanların gün içinde bir çok kişi tarafından kullanılması nedeniyle sosyal mesafe ve kişisel hijyen tedbirleri açısından en az haftada bir kez düzenli aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, halkın daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmesi amacıyla Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, her Perşembe günü 10.00-16.00 saatleri arasında Küçükbakkalköy Kapalı Semt Pazarı Alanında ticari taksi ve minibüslere özel dezenfekte çalışması yapılmaya başlandı.

Belge zorunluluğu var
Kapalı Semt Pazarına gelen şoförlere Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından dezenfekte edilen araçların tarihini gösteren belgeler veriliyor. Taksi ve minibüs şoförlerinin bu belgeleri araçlarında bulundurması gerekiyor. Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, “Ekiplerimiz titizlikle çalışarak, vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı taksi ve minibüs araçlarını dezenfekte ederek koronavirüs’ün yayılmasını büyük ölçüde engellemeye çalışıyor. Şoförlerimizde kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket ederek araçların içinde mutlaka maske kullanmalı, aynı anda fazla müşteri kabul etmemeli ve müşterilerin de maskesiz araçlara binmemelerine dikkat ederlerse bu süreci hep birlikte daha kolay bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Kolonya ikram ediliyor
Hem vatandaşların hem de çalışanların sağlığı için yapılan dezenfekte çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden şoförler, bu uygulamadan dolayı Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, kendilerinin de gerekli hijyen kurallarına dikkat ettiklerini, müşterilerine el antiseptiği ve kolonya ikram ettiklerini söylediler.

CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.