Atık malzemeler kütüphane oldu

Atık malzemeler kütüphane oldu
TOKİ Fenertepe Ortaokulu’nda çevreci öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte geri dönüştürülebilir atık malzemelerden kütüphane kurdu. Çevreye ve geleceklerine sahip çıkan öğrencilere, Sıfır Atık projesinin öncüsü Başakşehir Belediyesi de destek verdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Başakşehir’in ilk pilot okulu Fenertepe Ortaokulu oldu. Okuldaki boş bir depo değerlendirilerek, kullanılmayan palet, sandık, lastik, tahta gibi geri dönüştürülebilir malzemelerden kütüphane oluşturuldu. Sıfır Atık projesinin öncüsü Başakşehir Belediyesi’nin hem malzeme hem de teknik destek verdiği öğrenci ve öğretmenler, geri dönüştürülebilir atıklardan kütüphane oluşturarak geleceğe sahip çıktı. Ekipler tarafından kütüphaneye atık toplama kutuları da konumlandırıldı.

Geri dönüşümden kütüphaneye
Okul Müdürü Harun Demirkaya, “Okulumuzda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında, kullanılmayan atıl alanda kullanılmayan malzemelerden kütüphane oluşturduk. Kütüphanemizde kullanılmayan paletler, tahtalar, sandıklar, otomobil lastikleri, boş bidonlar gibi birçok malzemeden faydalandık. Öğretmen ve öğrencilerimiz yanı sıra desteklerinden dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve ekibine çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

ÖMER FARUK ARPACIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.