Avcıılar'da son iki günde 15 bina yıkıldı

Avcıılar'da son iki günde 15 bina yıkıldı
Avcılar'da son iki günde 15 bina yıkılırken 12 bina kentsel yenilenme sürecine girdi. Belediye Başkanı Turan Hançerli, kentsel yenilenmeye artan talebin belediyenin kasasına yansımadığını söyledi

Avcılar’da riskli binaların yıkımı sürüyor. İmar plan notu değişikliğinin kabul edilmesinin ardından Avcılar’da her gün onlarca bina yenileniyor. Avcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün açıkladığı güncel verilere göre, bugün itibariyle toplamda bin 69 bina, 8 bin 977 bağımsız bölüm kentsel dönüşüm sürecine girerken yılsonuna kadar 209 bina, 2 biğn 700 bağımsız bölümün yıkımının tamamlanması hedefleniyor.


Çabalar olumlu sonuç verdi
Belediyenin kentsel dönüşüm müdürlüğü desteği ve rehberliğinde süren riskli binaları güvenli hale getirme çalışmaları kapsamında E-5 yanyol üzerinde bulunan yaklaşık 40 yıllık riskli binanın yıkımı dün itibari ile tamamlandı. Trafiğin en yoğun aktığı güzergah üzerinde bulunması sebebi ile yakınında ikamet eden ve yoldan geçenler için önemli risk teşkil eden bina için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bir süredir yoğun çalışma yürütüyordu. Bina maliklerine ulaşma konusunda zorluk yaşayan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri uzun uğraşlar sonucu malikleri tespit ederek binanın yıkım sürecine girmesinin önünü açtı. Sonrasında yaşanan malikler arası anlaşmazlık ve riskli binaya itiraz sürecinde ise müdürlük ekiplerinin uzlaştırma çabaları olumlu sonuç verdi.


Önceliğimiz hayat kurtarmak
Vatandaşların güvenli evlere kavuşması için yoğun çalışma yürüttüklerini belirten Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, kentsel yenilenmeye artan talebin belediyenin kasasına yansımadığını söyledi. Hançerli, belediyelerin önemli bir gelir kalemi olan imar vergilerini Avcılar halkından almadıklarının altını çizerek önceliklerinin insan hayatı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.