Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: Çamur at izi kalsın çabası içine girdiler

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: Çamur at izi kalsın çabası içine girdiler
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak başlattığı terör teftişini eleştirdi. Hükümetin iktidarını kaybetme korkusu yaşadığını söyleyen Hançerli, “O nedenle İmamoğlu'nu ve İBB'yi hedef alıyorlar. Çünkü biliyorlar İstanbul'u alan, Türkiye'yi alır. Bunun korkusuyla çamur at izi kalsın çabasına girdiler” dedi

Katıldığı televizyon programında ilçe gündemine ve Türkiye siyasetine ilişkin tespitlerde bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av.Turan Hançerli'den, İçişleri Bakanlığı'nın İBB için başlattığı terör teftişine ilişkin sert eleştiriler geldi. Hükümetin iktidarını kaybetmek korkusu yaşadığını ve bu nedenle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığını belirten Hançerli, hükümetin bu tutumunun sağlıksız olduğunu belirtti. Hançerli, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarısını kabul edemedikleri için böyle iddialar ortaya atıyorlar. Bir de net bir şey var. İstanbul'u alan Türkiye'yi alır derler. Herhalde hükümeti kaybetmemek için böyle çirkin çabalar içine giriyorlar. Bu çabalar demokratik ülkelere yakışmayan çabalar. Demokratik ülkelerde bir hesap sorulacaksa sandıkla sorulması lazım. Sandığı açıkça halkın önüne koymak lazım. Halkın sandığa gitme talebi var. Bu talepten kaçışın çabaları içine girmiş durumdalar” ifadelerini kullandı.


Yanlış yoldalar

İktidarın yanlış yolda olduğunu ve 'çamur at izi kalsın' anlayışıyla İBB'yi hedef aldığını anlatan Hançerli, “İBB'de şu kadar terörist var. Şuradan duyduk, buradan duyduk diyerek insanları hedef alamazsınız. Eğer biri teröristse, bağımsız yargının yapacağı şey açık. Yargılayacak. Hatta terörist olduğuna dair ciddi bir kanaat varsa tutuklayacak. Hal böyleyken, mevzuat ve hukuk bunu emrederken başka şeyler üzerinden konuşmak çamur at izi kalsın çabası içine girmekten başka bir şey değildir. Bu da oldukça üzücü bir durum. Dilerim ülkemiz daha sağlıklı meseleler tartışığımız bir ortama gelir. Bugün bu yaşananlara tanıklık etmek gerçekten acı verici” şeklinde konuştu.


Bir Fikirtepe'ye bak bir de Avcılar'a bak

İlçe gündemine ilişkin de değerlendirmeler yapan Turan Hançerli, Avcılar'da yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarına dair bilgiler verdi. Avcılar Modeli yarattıklarını ve kentsel dönüşümün bu sayede ilçede hızlı bir şekilde ilerlediğini anlatan Hançerli, “Avcılar hep depremle alınırdı ama artık kentsel dönüşümle, yenilenmeyle anılıyor. Tabii Avcılar modeli, kentsel dönüşüm konuştuğumuzda; kentsel dönüşüm nedir? Halkın mahallesinden uzaklaştırıldığı bir yöntem olarak düşünülüyor. Ama Avcılar'da vatandaş semtinde kalıyor. Komşuluk ilişkilerini koruyor. Kentsel dönüşüm deyince zabıta ile polisle vatandaşın karşı karşıya gelmesi söz konusu olurdu, bizim modelimizde uzlaşma var. Vatandaşla, kamunun işbirliğine şahit oluyoruz. Yani Avcılar Modeli uzlaşmadan yana bir model. Kentsel dönüşüm deyince yıllar süren inşaatlar düşünülürdü. İşte bir Kadıköy Fikirtepe var ki 10 yılı aşkındır kördüğüm. Şimdi bir Fikirtepe'ye bak bir de Avcılar'a bak. Biz de kentsel dönüşüm deyince 2 yılı konuşuyoruz. 2 yıl içerisinde yaklaşık 10 bini aşkın konutun yenilenmesinden söz ediyoruz” dedi.


 

HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.