Avcılar'da bir iyilik hikayesi: Karınca Kararınca

Avcılar'da bir iyilik hikayesi: Karınca Kararınca
Avcılar Karınca Kararınca Derneği Başkanı Kahraman Necat Ürkmez, derneğin faaliyetlerine ilişkin Damga'ya konuştu. Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıktıklarını kaydeden Ürkmez, “Annesini, babasını kaybetmiş, yetim ve öksüz çocuklarımıza elbise anlamında gıda anlamında yardım ediyoruz. Şimdiye kadar 400 çocuğumuzun yanında olduk. Bundan sonra da aynı doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Avcılar'da mart ayından bu yana hizmet veren Karınca Kararınca Derneği, kapılarını Damga'ya açtı. Dernek Başkanı Kahraman Necat Ürkmez, yaptıkları çalışmalara ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Her zaman sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Ürkmez, “Biz Karınca Kararınca Derneği olarak nerede bir eksiklik varsa onu tamamlamak niyetindeyiz. Nerede yardıma muhtaç birisi varsa onun yanında olmak niyetindeyiz. Dernek olarak bizim birincil amacımız çocuklarımızı, yardıma muhtaçları, yalnız bırakmamak. Bu anlamda bir dernek olduğumuz gibi iyilik hareketi olduğumuzu da söyleyebilirim” şeklinde konuştu.


400 çocuğa destek verdiler

1 ve 18 yaş arasındaki annesini babasını yitirmiş, yetim ve öksüz çocuklara yardım ettiklerini anlatan Ürkmez, “2021'in mart ayında çıktığımız bu yolda şimdiye kadar çok sayıda çocuğumuza elimizi uzattık. Babasız, annesiz ailelerimizin çocuklarına elbise ve gıda yardımı yapıyoruz. Büyük market zincirlerinin hediye çekleriyle yine bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi. Şu ana kadar 400 çocuğa destek verdiklerini de kaydeden Ürkmez, “Biz çocuklarımızın bugüne kadar olduğu gibi yarın da bu şekilde yanlarında olacağız. Değil 400 isteriz ki bin 400 çocuğumuzun yanında olabilelim. Onun için de herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


10 mahallede hizmet veriyoruz

Şimdiye kadar çok sayıda iş insanından destek aldıklarını ve kurban kestirerek yetim ve öksüz çocuklara et yardımı yaptıklarını kaydeden Ürkmez, “Bu bizi mutlu eden bir iş. Şu an Avcılar'ın 10 mahallesinin tamamında bu anlamda hizmet veriyoruz. Dernek olarak herkesin desteğine da talibimiz. Bir alt, üst sınırımız yok. Okul eşya gereci olur, et olur, gıda veya elbise olur. Bütün kardeşlerimize destek verecek herkesten yardım bekliyoruz” dedi. Öte yandan Avcılar Karınca Kararınca Derneği'nin 7 kişi asil üye olmak üzere 20 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Dernek Başkanı Kahraman Necat Ürkmez, “Benimle beraber bütün arkadaşlarım, çocuklarımıza iyilik için canla başla çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.