'Avcılar'ın adı depremle anılmamalı'

'Avcılar'ın adı depremle anılmamalı'
Damga'ya konuşan Ceya Mimarlık Mühendislik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özdemir, Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir marka olduklarını söyledi. Özdemir, “Kentsel dönüşüm anlamında bir gayret var evet ama yeterli değil. Biz de birçok binayı yıkıp yeniden yapıyoruz ama bunların sayısı artmalı, devlet desteği güçlenmeli. Avcılar'ın adı depremle anılmamalı” dedi.

17 Ağustos'un üzerinden 23 yıl geçmişken hemen herkesin gözü de Avcılar'a çevrildi. 17Ağustos depreminde en çok can kaybının yaşandığı yerlerden birisi olan Avcılar'da, olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazanmış durumda. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan Ceya Mimarlık Mühendislik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özdemir, Avcılar'ın depreme karşı yoğun bir kentsel dönüşüm çalışması gayreti içine girdiğini fakat bu çalışamaların sayısının daha çok artması gerektiğini söyledi.


Deprem değil çürük bina öldürür

Çürük binaların yıkılması ve yerine yeni ve sağlam binaların inşa edilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, “Şunu herkesin net bir şekilde bilmesi gerekiyor ki deprem değil çürük bina öldürür. 17 Ağustos 1999 tarihinde bunun acı örneklerini gördük. Bu felaketlerin tekrar yaşanmaması, deprem nedeniyle can kayıplalarının olmaması adına kentsel dönüşüm konusunun üzerine titremeliyiz. Ceya Mimarlık ve Mühendislik olarak biz bu anlamda örnek çalışmalar yapıyoruz. Ama bunların sayısı yeterli değil. Özellikle yetkili makamlar kentsel dönüşüm konusunda bizlere ön açmalı. Bürokratik engeller ve yavaşlamalar ortadan kaldırılmalı” ifadelerini kullandı.


Seferberlik ilan edilmesi lazım

Deprem gerçeğinin Türkiye için bir milli güvenlik sorunu teşkil edebileceğinin de altını çizen Cemal Özdemir, “Depreme karşı bu anlamda seferberlik ilan edilmesi lazım. Allah korusun bugün İstanbul'da olacak büyük bir deprem Türkiye'yi zor durumda bırakacak, milli bir güvenlik meselesi haline gelecektir. Buna ön almak adına devletin, milletin seferber olması deprem meselesine karşı acil önlemlerle, kentsel dönüşüm çalışamalarına ağırlık vermesi gerekmektedir” diye konuştu.

YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.