Avcılar Kent Konseyi: Hemen tedbir alın

Avcılar Kent Konseyi: Hemen tedbir alın
Küçükçekmece Gölü'nde yaşanan balık ölümleri hakkında açıklama yapan Avcılar Kent Konseyi, "Gölden alınan numunelerin sonuçları ivedilikle yapılmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır. Gerekli tedbirlerin artık hiç bekletilmeden yapılması çok önem arz etmektedir" uyarısını yaptı

Küçükçekmece Gölü'nde gerçekleşen balık ölümlerinin ardından Avcılar Kent Konseyi bir açıklama yayımladı. Küçükçekmece Gölü'ne hep birlikte sahip çıkalım!" denilen açıklamada, "Küçükçekmece Gölünde çok sayıda balık ve su canlılarının kıyıya vurması ile karşı karşıya kaldık. Başta Sanayileşmenin ve bu sanayileşmenin getirdiği atıkların artması olmak üzere, çevreyi, denizlerimizi, gölümüzü ve sularımızı olumsuz etkileyen çeşitli faktörler sebebiyle her yıl görülmeye başlayan balık ve su canlılarının ölümleri, bugün maalesef bir çevre felaketi boyutuna gelmeye başlamıştır. Bu durumun daha büyük bir çevre felaketine dönmemesi için ve insan sağlığını tehdit etmemesi için biran önce bertaraf edilmesi gerekmektedir. Küçükçekmece Gölü’ndeki dün sabah ki olay sonrasında, gölün farklı noktalarından İSKİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gölden numuneler alınmış ve göl çevresi temizliği Avcılar Belediyesi tarafından yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Koordineli çalışma şart
Küçükçekmece Gölü'nden alınan numunelerin sonuçlarının açıklanması istenen açıklamada, "Gerekli tedbirlerin artık hiç bekletilmeden yapılması çok önem arz etmektedir. Ayrıca Göl suyunun kirletici etmeninin tehlike potansiyeli ilk etapta bilinmediğinden dolayı, bir süreliğine halkın kıyıya yaklaşmaması ve en önemlisi gölde balıkçılık faaliyetlerinde bulunulmaması ilgili kurumlar tarafından sağlanmalıdır. Küçükçekmece Gölü için; Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere, İBB, İlçe Belediyeleri ve diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlar koordineli bir şekilde göl içinde temizlik faaliyetlerine başlamalı, göl içi ve çevresi için kalıcı çevresel projeler belirlenip bu projeler artık bekletilmeden hayata geçirilmelidir" denildi.

STK'ların sesine kulak verin
Açıklamanın sonunda "Küçükçekmece Gölü ve Çevresinin insanlarımız için önemli bir yaşam alanı olması sebebiyle halkın ve sivil toplum kuruluşlarının seslerine kulak vererek, daha çok ilgi gösterilmesini ve rant odaklı değil, çevresel odaklı yatırımların yapılmasını istemekteyiz. Avcılar Kent Konseyi olarak konunun takipçisi olacağımızı ve bu konu ile ilgili katkı vermek isteyen tüm kuruluşlarımızı birlikte çalışmalar yapmaya davet ettiğimizi de belirtmek istiyoruz" beklentisi dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum