Avcılar'da denetime giren vatandaşların bahaneleri: Sigara ve hasta ziyareti

Avcılar'da denetime giren vatandaşların bahaneleri: Sigara ve hasta ziyareti
Koronavirüs salgını nedeniyle cumartesi gününden itibaren uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağına yönelik yapılan denetimler sürerken vatandaşların bahaneleri de belli oldu. Trafik çevirmesine takılan araç sahiplerinin denetim yapan ekiplere söylediği bahaneler arasında sigara alma ve hasta ziyareti gibi sebepler one çıkıyor.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği pazar gününde emniyet güçleri ve trafik polisleri denetimlerini sürdürüyor. Avcılar'ın merkezine kurulan denetim noktalarında sokağa çıkan vatandaşların belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılırken diğer yandan da merkeze girişte bulunan köprü altında çevirmeler gerçekleşti. Aralıksız yapılan çevirmelerde araç sahiplerinin birçok sebeple dışarı çıktığı görüldü.

Ceza yağdı
Beylikdüzü’nde oturan Utku Akdemir, tiryakisi olduğu sigarası tükenince otomobiline atlayarak Küçükçekmece’ye kadar giderek, açık bulduğu bir akaryakıt istasyonunun marketinden 1 paket aldı. Akdemir, D-100 karayolunu kullanarak evine dönerken, Avcılar’da durduruldu. Neden sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini soran polis memuruna, henüz açılmamış sigara paketini gösteren Akdemir, ekip otomobilinin yanına davet edilerek, hakkında hazırlanan tutanak ile ceza kesildi. Kesilen cezanın miktarının 3150 TL’ye kadar çıkabildiği bu rakamın kaymakamlık tarafından belirleneceği belirtildi. Esenyurt’ta oturan Zeki Matbay da  yanına 4 yakınını alarak Küçükçekmece’de bir evde dinlenen hasta köylülerini ziyarete gitti. Matbay ve yanındaki 4 kişi Avcılar Köprüsü’nde oluşturulan denetim noktasında durduruldu. Sokağa çıkma yasağına rağmen hasta ziyaretinden geldiklerini belirten 5 kişiye ceza kesildi.

Kedi için ihlal ettiler
Kemal Işık ise, kendisinden yardım isteyen arkadaşını kıramayınca Avcılar’a gelişinde durduruldu. Işık, başka bir semtteki arkadaşının Avcılar’daki evlerinde yalnız kalan kedisinin sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile en az 2 gün aç kalacağını göz önüne alarak ona mama götürdüklerini söyledi. Işık ve arkadaşı hakkında da sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle tutanak tutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.