Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ : Türkiye'ye moral olacağız

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ : Türkiye'ye moral olacağız
Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ yeni kuracağı partinin kurucu üyelerinden 7 ismi tanıttı.  İktidarı ve muhalefeti eleştiren Özdağ yeni kuracakları partiyle “Türkiye'ye moral olacağız” dedi.

İstanbul Hilton Basın Toplantısı düzenleyen Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ yeni kuracakları partinin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Türkiye'de en büyük ikinci partinin kararsızlar olduğunu söyledi. AK Parti'yi ülkeyi kötü yönetmekle suçlayan, muhalefetide yetersizlikle itham eden Özdağ “Saray rejimi ülkemizi bu kadar ağır bir krize sürüklemiş olmasına rağmen, rejimin 19 seneden bu yanan Türkiye'yi yöneten AKP hala birinci parti. En büyük 2.parti kararsızlar partisi.  Bir ülke ancak bu kadar kötü, bu kadar zarar vererek yönetilebilir. Buna rağmen hala AK Parti hala birinci parti ve kararsızlar kinci parti ise Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu var demektir.” yorumu yaptı. 

Atatürk'ün çizgisindeyiz

Farklı siyaset anlayışlarının  Türkiye'ye moral olacağını belirten Bozdağ şöyle devam tti: Ayyıldız Hareketi, cepheleşen Türk siyasetinde düşman cepheler dışında demokratik bir seçenek oluşturma girişimidir.  Biz mevcut cephelerin dışında siyaset yapıyoruz. Biz nefret siyaseti ile, çatışan kimlikler siyaseti ile, gerilim Biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini Türkiye'ye hizmet için moral güç kaynağı olarak görüyoruz. Biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini Türk halkının refah ve demokratik gelişimi için enerji üreten kaynak olarak görüyoruz.  Bizim milliyetçiliğimiz diğer milletlerle boks müsabakasında yenmek değil, maraton yarışında geride bırakmayı hedefleyen Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğidir.” dedi.
 


Ayyıldız Hareketi'nin 7 kurucu üyesi ise şu isimler oldu: 

1. Doç.Dr. Tuğrul Kıhtır
Estetik Cerrah Türk tarihçisi ABD Estetik Cerrahi Derneği eski yöneticisi
2. Doç. Dr. Esra Özsüer
Yunanistan tarih, kültür ve siyaseti konusunda Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından
3.Avukat Sevdagül Tuncer
4.Avukat Ayla Ülük
5.Avukat Burak Mengü
6.Salim Kabasakal
7.İlkim Yüksel Akademisyen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.