Bağcılar'da atık kağıtlardan maket yapıyorlar

Bağcılar'da atık kağıtlardan maket yapıyorlar
Bağcılar’da yaşayan engellilerin ikinci adresi olan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, Kovid-19 salgını nedeniyle ara verdiği eğitime kaldığı yerden devam ediyor.

Resim Atölyesi kursiyerleri de yeteneklerine uygun olarak resim ve boyama dersleri alıyor. Sınıftaki Enes Kement ile İbrahim Eginer isimli öğrenciler ise çöpe atılacak atık kağıt ve kartonları objelere dönüştürüyorlar. Kursiyerler yaptıkları ürünleri kimi zaman sergiliyor kimi zaman da beğenen arkadaşlarına hediye ediyorlar.

Görenler gerçek sanıyor
İkilinin yaptığı nesnelerin arasında en çok dikkat çekenler ise kağıt bardaktan yapılan cami, kartondan yapılan tank, cep telefonu ve kulaklık maketleri. Ürünlerin her biri gerçeğini aratmıyor. Teknoloji meraklısı olduğunu söyleyen Enes Kement, “Maket yapmayı çok seviyorum. Teknolojik ürünler ilgi alanıma giriyor. Son çıkan teknolojik makineleri inceliyor benzerini yapmaya çalışıyorum. En son cep telefonu ve kulaklıkların maketlerini yaptım. Görenler gerçek sanıyor ancak ellerine aldıklarında maket olduklarını anlıyorlar” dedi. İbrahim Eginer ise “Maket yaparken kafam dağılıyor ve rahatlıyorum. Yaptıklarımı da arkadaşlarıma hediye ediyorum” diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, maket yaparak el becerilerini geliştiren çocuklara geri dönüşüme verdikleri destekten dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.