Bağcılar’da zararlı tırtıllar ilaçlanıyor

Bağcılar’da zararlı tırtıllar ilaçlanıyor
Bağcılar Belediyesi, güllere ve dut ağaçlarına dadanarak kemiren ve zarar veren tırtıllara karşı alarma geçti. Bu kapsamda ilçede bulunan park, nostalji bahçesi ve benzeri yeşil alanlardaki gül ve dut ağaçlar ekipler tarafından ilaçlanıyor.

Bağcılar’da son günlerde nereden geldikleri belli olmayan tırtıllar, ilçede bulunan gül ve dut ağaçlarına zarar vermeye başladı. Ağaçların dallarını kaplayan ve zehirli olduğu düşünülen tırtılların yediği görüldü. Bağcılar Belediyesi de genellikle bu mevsimde görülen tırtıllara karşı sayıları artmadan önce yoğun bir çalışma başlattı.

Halk sağlığına uygun ilaç kullanılıyor
Bu amaçla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park, nostalji bahçeleri, yeşil alanlar, caddeler ve sokaklarda ilaçlama gerçekleştiriyor. Çalışmalarda halk sağlığına uygun olan ve arı, kuş, böcek popülasyonunu etkilemeyecek ilaçlar kullanılıyor. Tırtıllar, ilaçlama sonrası ağaç dallarından teker teker düşerek etkisiz hale geliyor.

Şu anda bir sorun görünmüyor
Yeşil bölgelerde yaşanabilecek tüm sıkıntılara karşı önceden önlem aldıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Her yıl bu dönemlerde tırtıllar ilçemizde görülmeye başlıyor. Ekiplerimiz de tırtıllar çevreye yayılmadan programlı şekilde ilaçlamalarını yapıyor. Şu anda bir sorun görünmüyor” dedi.

Ekiplerin ilaçlama faaliyeti gün boyu devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.