Bağlarımızı güçlendirdik

Bağlarımızı güçlendirdik
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde imzalanan protokol ile Bağcılar Belediyesi ile Litvanya’nın şehirlerinden Jonava Belediyesi kardeş belediye oldu. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Jonava ile kardeş olmamız neticesinde bağlarımızı iyice güçlendirmiş olduk” dedi

Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülmekte olan ve Bağcılar Belediyesi’nin de ortak olduğu “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’deki Belediye Başkanları Sözleşmesi” projesiyle ilgili Ankara’da toplantı yapıldı. Batı Balkanlar ve Türkiye'de enerji geçişini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına çalışmaların konuşulduğu program Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen toplantıya; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Litvanya ve Türkiye’nin Belediyeler Birliği temsilcileri, iki ülkenin ilgili bakanlık temsilcileri ve belediye başkanları katıldı. Toplantı boyunca ulusal ve uluslararası uzmanların sunumlarıyla Litvanya’da çoklu yönetişim yolunda ne gibi adımlar atıldığı ve sürecin nasıl işlediği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Aynı zamanda Türkiye’de enerji ve iklim politikalarını uygulamada çoklu yönetişime geçiş için hazırlanan taslak yol haritası sunuldu. Toplantıda kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi konusunda da görüşler alındı.


Protokol imzalandı

Toplantı sonunda İklim ve enerji gibi konularda ortak çalışmaların yapılması ve kardeş şehir ilişkilerinin oluşması adına Litvanya’da bulunan Jonava Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi arasında protokol imzalandı. Başkan Çağırıcı ve Jonava Belediye Başkanı Mindaugas Sinkevičius’un attıkları imzayla iki belediye kardeş oldu. Birlikteliğin hayırlı olmasını dileyen Çağırıcı, “Jonava ile kardeş olmamız neticesinde bağlarımızı iyice güçlendirmiş olduk. İleride daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.