Bahçelievler’de bulunan camii ve okul tuvaletlerine temizlik görevlisi verildi

Bahçelievler’de bulunan camii ve okul tuvaletlerine temizlik görevlisi verildi
Bahçelievler Belediyesi tarafından "Temiz Camii Huzurlu İbadet Projesi" 5 Ocak'ta Soğanlı Merkez Camii önünde tanıtıldı.

Bahçelievler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Temiz Camii Huzurlu İbadet" adlı projesi kapsamında; ilçenin tüm camilerini belediye temizlerken camilerin her birine temizlik görevlisi verildi. Ayrıca camii tuvaletleri ücretsiz hale getirildi. Aynı proje okullar için de yapılırken okul tuvaletlerinin de her birine temizlik görevlisi verildi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından "Temiz Camii Huzurlu İbadet Projesi" 5 Ocak'ta Soğanlı Merkez Camii önünde tanıtıldı. Proje kapsamında; ilçede bulunan 51 caminin tuvaletini belediye temizliyor. Hepsi ücretsiz hale getirildi ve her bir tanesinde temizlik görevlisi var. Ayrıca 84 tane devlet okuluna, 83 bayan temizlik görevlisi verildi.

"GEÇEN YILDAN BERİ BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Projenin tanıtımında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Geçen yıldan beri bu projeyi yapıyoruz. 51 camimizin tuvaletine temizlik görevlisi arkadaşlarımızı verdik ve oralara tertemiz bakıyorlar. Hijyenik tuvalet sağlıyorlar. Çünkü bizim dinimizin bakış açısı temizliktir. Temizlik imandandır. Muhakkak temiz bir yerde abdest almamız lazım. Girdiğimiz tuvaletlerin temiz olması lazım. Bu vesileyle abdest alınacak yerler de pırıl pırıl yapılıyor" dedi

"DEVLET HASTANELERİNDE DE BU HİZMET BAŞLADI"

Dr. Bahadır, "Sadece camileri temizlemiyoruz. Camilerin içinde, Kur'an kurslarını da temizliyoruz. Ayrıca Cemevimiz var. Hacı Bektaş Veli Derneği var ve Caferi abilerimizin, arkadaşlarımızın camisi var. Onlara da hizmet veriyoruz. Cem Vakfına üç kişiyi, Hacı Bektaş Veli'ye bir kişiyi verdik. Türkiye'de hiçbir belediyenin yapmadığı ilk defa bizim yaptığımız bir şey var. 84 okulumuza temizlik görevlisi arkadaşlarımızı verdik. Onlara emniyetten narkotik eğitimi aldırdık. Yetmedi şimdi yine Türkiye'de ilk defa devlet hastanelerimize de bu hizmeti vermeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun" açıklamasını yaptı.

YIL İÇİNDE BİN KİŞİYE ÇEKİLİŞLE BİSİKLET HEDİYE EDİLECEK

Ayrıca belediye tarafından düzenli şekilde gerçekleştirilen bisiklet çekilişleri de var. Yıl içinde bin bisikletin dağıtılacağı çekilişin ilk 100 kazananı, tanıtım sonunda Dr. Bahadır tarafından bisikletlerine kavuştu.

Dr. Bahadır çekilişle ilgili, "Arkadaşlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza çekilişle bisiklet hediye ediyoruz. Sosyal medyadan çekilişe katılabiliyorlar. Buradaki amacımız hem gençlerimize çocuklarımıza hediye vermek hem de bisiklet ve elektrikli araba kullanmaya teşvik ederek doğaya verilen zararı azaltmaktır. Çocuklarımıza sporu sevdirip doğaya sahip çıkmak adına bu projeyi başlattık" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.