Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi

Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi
Bahçelievler'de Anadolu rüzgarı esti. Bahçelievler Belediyesi tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından Doğu & Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi. Düzenlenen festival kapsamında üç ton çiğ köfte ve 10 bin kişilik kebap ikramı yapıldı.

Bahçelievler Belediyesi tarafından Hükümet Konağı'nın bahçesinde Doğu & Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi. Festivale Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde stantları gezen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, kebap yaparak vatandaşlara dağıttı. Vatandaşların Doğu ve Güneydoğu Anadolu müzikleri eşliğinde eğlendiği festivalde, Doğu ve Güneydoğu'ya has yöresel ürünler ve yemekler de ikram edildi. Vatandaşlar çiğ köfte ve kebap ikramı yapılan stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Festival çerçevesinde toplam 3 ton çiğ köfte dağıtıldı. Dün başlayan festival bugün sona erdi.

"RAMAZAN ÖNCESİ BİR FESTİVAL YAPALIM DEDİK"

Festivalde konuşan Bahadır, "Festivalde Doğu- Güneydoğu müziği var. Dün başladık. Geçen haftada Karadeniz Festivali yapmıştık. Orada hamsi, fındık, çay dağıtmıştık. Bu haftada Ramazan öncesi komşularımızla bir festival yapalım dedik. Şimdiden tüm komşularımızın Ramazan-ı Şerif'ini kutluyorum. Burada yaklaşık 10 bin kişilik kebap dağıtıyoruz. 20 bin kişilik çiğ köfte dağıtıyoruz. Tüm Bahçelievler'deki komşularımı buraya bekliyorum. Dün Mahmut Tuncer vardı. Bugün Alişan konserimiz var. Bu güzel havada festivale davet ediyorum. Beraber yemeğimizi yiyelim. Sanatçılarımızı dinleyelim. Benim bir tarafım Bitlis. Muş, Siirt, Van, Batman, Diyarbakır her yer burada. Katılım çok fazla. Benim başkan danışmanları projem var. O projemle liseli, üniversiteli başkan danışanları var. Onlarla Bahçelievler'i yönetiyoruz. Gençler ne ister ona bakıyoruz. Onlardan yaklaşık 3 bin kişi geldi. 3 bin kişiyle Kültür Sokağımızdan buraya yürüdük. Tüm komşularımızı festivale çağırdık. Yoğun bir kalabalık var" dedi.

"ÇİĞ KÖFTEMİZİ DÜNYA SOFRALARIYLA BULUŞTURUYORUZ"

Çiğ Köfte Üreticiler Derneği Mehmet Demirhan, "Biz bugün Bahçelievler Belediyesi ile birlikte 3'üncü festivalimizi yapıyoruz. Bugün 3 ton çiğ köfteyi 50 ustamızla 20 bin dürüm yaparak halkımıza ikram edeceğiz. Biz çiğ köftemizi dünya sofralarıyla buluşturuyoruz. Önce ülkemizin milyonlarca sofrasıyla buluşturduk. Şu anda çiğ köftemizin dünya sofrasıyla buluşturuyoruz. Gençlerimiz yüzde 100 yerli ve milli olan çiğ köftemizle besleniyor" diye konuştu.

Festivale katılan Erhan Çiçek ise "Öncelikle ramazandan önce böyle bir organizasyon olması çok iyi oldu. Millet bir araya geldi. Milli birlik ve beraberliğimizin olması açısından son derece önemli bir festival. Ramazan'ın gelmesiyle tüm milletimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güzel bir gün geçirdik. Sayın Dr. Hakan Bahadır'a çok teşekkür ediyoruz. Böyle organizasyonlar oldukça iyi. Halk birlikte eğleniyor" diye konuştu.

Festivalin Alişan konseriyle devam edeceği bildirildi.

Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi

Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi

Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi

Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Festivali düzenlendi

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.