Bahçelievler'de hastane için camiyi yıkıyorlar!

Bahçelievler'de hastane için camiyi yıkıyorlar!
Bahçelievler Yenibosna'da hasarlı olan Aksa Camii'nin hemen yanındaki Medipol Bahçelievler Hastanesi'nin, camiden pay alarak büyütüleceği iddia edildi. Caminin yıkılıp yeniden yapılacağını fakat kapasitesinin düşürüleceğini belirten vatandaşlar, “Camiyi küçültüp hastaneye pay bırakacaklar. Hastane için camimizi yıkıyorlar” dedi

Bahçelievler Yenibosna’nın gözde camilerinden Aksa Camisi’nin 2014 yılında hemen yanıbaşında başlayan Medipol Bahçelievler Hastanesi inşaatı nedeniyle hasar aldığını ve tüm tepkilere rağmen cami duvarında oluşan ve adetaya camiyi ortadan ikiye ayıran dev yarıkların çelik levhalarla kapatılarak gizlendiğini söyleyen bölge halkı, yıllardır hasarlı bir şekilde hizmet vermeye devam eden camilerini aradan geçen 8 yılın ardından bir sabah uyandıklarında sessiz sedasız yıkıma başlandığını gördüklerini belirtti. Söz konusu Hak Vakfı’nın geçtiğimiz yıl Zafer Mahallesi Muhtarlığı yanında Bahçelievler Belediyesi’ne bilabedel kreş yaptığını söyleyen vatandaşlar, belediyenin suskunluğuna da ‘Kreş diyeti mi?” diyerek tepki gösterdi.
 

Belediye suskun
Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi’nde Nisa Hastanesi ile Medipol Bahçelievler Hastanesi ortasında kalan ve projesi sır gibi saklanan Aksa Cami’nin görsellerinin de ortaya çıkmasıyla asıl amacın da ortaya çıktığı iddia edilirken, 2500 kişi kapasiteli camiinin yerine yapılacak caminin 1200 kişi kapasiteli olduğu görüldü. Yıkımına başlanan Aksa Camii’nin hemen alt tarafında bulunan Aliya İzzetbegoviç parkı altında yapılması planlanan otoparkın da hastanelere tahsis edileceği iddiası da gündeme gelirken, Bahçelievler Belediyesi’nin suskunluğu akıllarda soru işareti bıraktı.
 

Halktan saklıyorlar
Yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybeden Aksa Camii Kurucusu Fahrettin Akyazıcı’nın Hak Vakfı Başkanı ve Nisa Hastanesi kurucusu olmasının da tesadüf olmadığını belirten bölge halkı, camii alanından hastanelere alan açma düşüncesinin daha 8 yıl önce kararlaştırılmış olduğunu da iddia etti. Aksu Camii’nin zamanında Suudi Arabistan Kralı’nın desteği ile yapıldığını söyleyen mahalle halkı, cami alanında yapılan alanların da camii cemaatinin destekleriyle yapıldığını söyleyerek, “Halkın alanına ne yapılacağı halktan saklanıyor” denildi. Hak Vakfı’nın mevcut ibadet alanını kendi şahsi malı gibi gördüğünü, halka vakfedilmiş bir alanın bir vakıf başkanının kontrolünde olamayacağını belirten mahalle halkı, “Burada bir hak gaspı var. Bahçelievler Belediyesi’nin konuya vakıf olmasını ve gerekli kamuoyu bilgilendirmesi yapmasını istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.