Bahçelievler'de kazaya dava açıldı: Oğlum topraktayken onun dışarıda gezmesini istemiyorum

Bahçelievler'de kazaya dava açıldı: Oğlum topraktayken onun dışarıda gezmesini istemiyorum
BAHÇELİEVLER'de 5 ay önce yolun karşısına geçmek isteyen Mustafa Erdoğdu'ya (28) çarparak ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Mustafa Ayrıkçil (22) hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Otomobil sürücüsü Mustafa Ayrıkçil'in önündeki aracı geçip yolun karşısına geçmek isteyen Mustafa Erdoğdu'ya çarpması güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada hayatını kaybeden Mustafa Erdoğdu'nun babası Haydar Erdoğdu, sürücünün bir gün bile tutuklu kalmadığını belirterek, "Benim içim yanıyor baba olarak. O dışar

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 29 Mayıs 2022 günü saat 00.50 sıralarında 38 AEY 966 plakalı aracıyla Yenibosna istikametinden Sefaköy'e doğru seyir halinde olan Mustafa Ayrıkçil'in, özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Mustafa Erdoğdu'nun cadde üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışırken çarparak ölümüne neden oldu. İddianamede, kaza sonrası aldırılan bilirkişi raporuna yer verildi. Rapora göre, Mustafa Erdoğdu'nun kazanın meydana geldiği noktadan yaklaşık 100 metre geride üst geçit bulunmasına karşı üst geçidi kullanmayıp bölünmüş yolun orta refüj kısmından karşıya geçmek istemesi sebebiyle Karayolları Trafik Kanunu'na göre yayaların uyacakları kurallarını ihlal ettiği ve birinci derecede asli kusurlu olduğu ifade edildi. Mustafa Ayrıkçil ise rapora göre tali kusurlu olduğu değerlendirildi.

SÜRÜCÜ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI
Olay sonrası savcılığa sevk edilen Mustafa Ayrıkçil ifadesinde, önündeki aracın yavaş gitmesi nedeniyle kontrollü olarak geçiş yapıp sağ şeride dönünce bir anda önünde yayayı gördüğünü, çarpmamak için aracı sağa sola kırdığını ancak mesafenin kısa olması nedeniyle çarptığını, kişinin havalanarak arkasına düştüğünü söyledi. Mustafa Ayrıkçil çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

İLK DURUŞMA 3 KASIM'DA
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, otomobil sürücüsü Mustafa Ayrıkçil hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İlk duruşma, 3 Kasım'da Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.  

"BENİM OĞLUM TOPRAKTAYKEN ONUN DIŞARIDA GEZMESİNİ İSTEMİYORUM"
Mustafa Erdoğdu'nun babası Haydar Erdoğdu, "Oğlumun kazası nedeniyle adalet istiyorum ve adalete güveniyorum. Benim oğlumu katledenler hala dışarıda. 5 aydır bizim acımız katlanarak büyüyor. Bu insanın cezasını çekmesini istiyorum. 28 yaşındaki bir genç delikanlıyı kaybettik. Karşıya geçerken önünde bir araç görüyor duruyor. Öbür aracın nereden geldiğini bilmiyor o anda oğluma vuruyor kaçıyor. 10-15 dakika sonra geri geliyor. Ben hastaneye geldiğimde oğlum yoğun bakımdaydı. Bu insan, oğlum yoğun bakımdayken bir gün bile içeride kalmadı. Benim içim yanıyor baba olarak. Onlar dışarıdayken ben burada duramıyorum. Adalet istiyorum. Benim oğlum topraktayken onun dışarıda gezmesini istemiyorum" dedi.

"5 AY GEÇTİ KARŞI TARAF BİR BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER"
Dayı Serdal Erdoğdu ise, "Mustafa kuzenleriyle birlikte kafeden çıktıktan sonra karşıda bulunun arabasına gitmek isterken, yolu yarısından sonra bu sürücüye 'dur' işareti yapıyor kayıtlarda var zaten bu. Arabanın camlarının filmli olmasından dolayı Mustafa'yı muhtemelen hiç fark etmiyor bile. Çünkü çok süratli geliyor. Bir süre sonra olay yerine geliyor. Arabayla ilk kaçmaya çalışmış. Görgü tanıklarından dinlediğimiz kadarıyla. Mustafa hastanede 4 gün yaşam mücadelesi verdi. Konuşmakta zorluk çekiyoruz. Çünkü biz bu siyah elbiselerden bir türlü çıkartamadık, bu süreç içerisinde üzerinden 5 ay geçti. Bu sürücü adli kontrol şartıyla haftada 3 kez karakola giderek imza atmak, hafta da bir bile karakola gitmek ona zor geliyor. Biz canımızı toprağa verdik. 5 ay geçti karşı taraf bir başsağlığı bile dilemediler. Ceza almasını istiyorum. Onun dışarıda olmasından rahatsız oluyorum. O her gün arkadaşlarıyla sosyal hayatına devam ediyor ama biz artık eski sosyal hayatımıza devam edemiyoruz. Bu davaya tutunduk, ne kadar ceza alırsa bizi huzurlu edecek bilmiyoruz ama bu davanın peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"BİZİM KARDEŞİMİZ GİTTİ BAŞKA KARDEŞLER GİTMESİN"
Erdoğdu'nun ablası Oya Erdoğdu, "Bu sürücü 5 aydır trafikte, hiçbir şekilde gözaltına alınmadı. Hala araba kullanıyor. Diğer insanların da canı tehlikede. Bizim kardeşimiz gitti başka kardeşler gitmesin" diye konuştu. Kardeşi Gözde Arslan'da, "Ben sadece kardeşimi kaybetmedim. Kardeşimle birlikte onun hayallerini de kaybettim. Ben onun her şeyini kaybettim. Onunla birlikte biz de öldük" ifadelerini kullandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.