Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı
Bahçelievler'de yenilenerek yeni yüz kazanan Kültür Sokağı'nın açılışı yapıldı.

Renklendirilen duvarlarıyla yeni ışıklandırma sistemi kurulan sokakta ayrıca müzik köşesi, sergi alanı, duvarlara asılı tablolar, yeni kedi- köpek ve kuş kulübeleri ile yeni ağaçlar yer alıyor.

Bahçelievler Belediyesi tarafından yenilenen ve 600 metre uzunluğunda bir cadde olan Kültür Sokağı'nın açılışı; Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe'nin katılımı ile gerçekleşti. Sokağa vatandaşların oturup dinlenebilecekleri banklar koyuldu, kitaplık alanları oluşturuldu. Gelecek günlerde sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapması amaçlanan Kültür Yolu'nda farklı sanat dallarından sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri sergi alanı ve müzik köşesi oluşturuldu. Demir parmaklıklı sergi alanında isteyen sanatçılar, Bahçelievler Belediyesi ile işbirliği yaparak eserlerini sergileyebiliyor ve sanatseverlerle buluşturabiliyor.

"SOKAĞIN GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Açılışta konuşan Başkan Bahadır, "Fen İşlerine ve ekibindeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kültür Sokak, yaya geçidinin en fazla olduğu yoldu. Ondan dolayı bir taraftaki kaldırımı genişlettik. Bu tarafındakini ellemedik. 2 sıra park olmasın diye, 1 sıra parkı olabilecek şekilde cepler bıraktık. Şu anda bile sokaktan devamlı geçiş var. Sabahleyin insanlar buradan metroya, metrobüse, otobüse doğru geliyorlar. Akşamleyin de tam tersi ve öğle saatlerinde de bir yoğunluk var. Üniversiteli arkadaşlarımız buradan hareket ediyorlar, mecburen burada yürüyorlar. Belediye olarak geldiğimizden beri vatandaşlarımıza uygun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz ve bundan da bizlere güvendiğiniz, destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Burada amacımız; Şişli'deki, Nişantaşı'ndaki, İstiklal Caddesi'ndeki, Kadıköy'deki bir cadde gibi olabilmek. Nezih, ferah, aydın olması ve güvenlik için bizim için önemli. Geceleri geç vakitte dolaşıyorum. Geceleyin bile mesaiden gelen kadınlar oluyor. Tek başına yürüyebiliyor. Hatta bu yüzden burayı daha da aydınlattık" dedi.

"NEFES ALINACAK ALANLARIN YARATILMASI KOLAY OLMUYOR"

Kaymakam Boztepe ise şunları söyledi:

"Dünyanın artık medeniyet ölçüsü değişmiş durumda. Bizim gibi ilçelerde, bu alanları oluşturmak kolay değil. Ben başkanımı bu açıdan tebrik ediyorum. Hep söylüyorum, nüfus açısından İstanbul'un en büyük altıncı ilçesiyiz ama nüfus yoğunluğu açısından da en büyük üçüncü ilçesiyiz. Dolayısıyla dar bir alanda çok ciddi bir nüfusu barındırıyoruz. Bu nüfus yoğunluğu olduğu yerde otopark oluşturmak, vatandaşı sosyal hareket alanı oluşturmak, nefes alınacak alanlar oluşturmak kolay olmuyor. Bu anlamda bu proje çok kıymetlidir."

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Bahçelievler’de Kültür Sokağı açıldı

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.